Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от varom Виж публикацията
    Тази година ,дряна цъфна рекордно рано.,но пролетта забави своя ход и вече започва да закъснява.През годините съм забелязал ,че колкото по-късно започва масовия цъфтеж на овошките толкова са по големи шансовете за добра година.Главно заради акацията.Да се надяваме ,че още не е започнала да се развива и предстоящите ледени сутрини според прогнозата няма да я съсипят.По натам може да има и други пречки, но поне може да си помечтаем.
    Ти на каква надморска височина си, защото си мисля че това се отнася по-скоро за планинските и полупланинските райони и високите котловини (над 500м. н.в.)

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Ти на каква надморска височина си, защото си мисля че това се отнася по-скоро за планинските и полупланинските райони и високите котловини (над 500м. н.в.)
    Точно в такъв район съм,от 520 нагоре.Акацията я приемам за почти основна паша,и с годините следя много внимателно ,как априлските слани се отразяват на нея. Чесно казано обаче,не съм сигурен ,ако пъпката не се е отворила дали ще има поражения,може да зависи колко са минусите.Но ако грозчето се е показало 3-4мм и стане минус 1,2градуса ,ще има поражения.Миналата година акацията беше започнала да се развива,когато на два три пъти я удари сланата,но в западните склонове оцеля.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •