Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4217

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Този път, нещо липсва Друмев. Изчерпи ли се, измори ли се, че ти избяга истинския и неподправен хумор?

    Аз да се изчерпя.Туй няма как да стане.На мен все ми е сладко.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Мнения
    361
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз да се изчерпя.Туй няма как да стане.На мен все ми е сладко.

    И-и-и-и после... си в здравницата с диабет, или в лудницата със синдром на прекален излишък от невромедиатори, довело до състояние на непрекъснато усмихнато изражение, даже докторите там да си мислят, че наистина не си в ред, и да не знаят как да те оправят, щото за такова състояние още няма измислени лекарства.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Има една лекция на проф.Кашковски за вкисването на меда.В нея той обяснява за дрождите...
    п.п.Де ми е кучето...?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Мнения
    481
    Пчеларски район
    Южен централен

    Unhappy

    Кашковски е номер 1

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Има една лекция на проф.Кашковски за вкисването на меда.В нея той обяснява за дрождите...
    п.п.Де ми е кучето...?
    Какво обяснява или ти какво по точно си разбрал че обяснява Кашковский

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Какво обяснява или ти какво по точно си разбрал че обяснява Кашковский

    Защо някой път мед отговарящ на всички изисквания може да вкисне.
    п.п.Чичо Гошо върза ли кучето...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

  7. #7
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Мнения
    872
    От моята пчеларска практика съм стигнал до извода, че ако буркан с качествен мед, захлупен с капачка на винт стои във влажно помещение за по-дълъг период от време, медът вкисва. Капачката не затваря буркана херметично и влагата прониквав него, макар и бавно.

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Мнения
    1,322
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    А някой има ли информация, дали меда може да се лиофилизира?Всички знаем,че не трябва да се загрява от определени градуси нагоре, а примерно, какво става с меда при замразяване?

  9. #9
    Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Мнения
    361
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    А някой има ли информация, дали меда може да се лиофилизира?Всички знаем,че не трябва да се загрява от определени градуси нагоре, а примерно, какво става с меда при замразяване?

    Само проблеми ще си създадеш, когато лиофилизираш мед. Практически ще стане негоден за ядене. Ще стане кат бонбони лукчета или карамел лакта, които са прекалено, ама прекалено сладки, защото медът е няколко пъти по-сладък от захарта, а тези бонбони се правят от захар. Забрави за идеята. Не вярвам някой да хареса такъв продукт.

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    А някой има ли информация, дали меда може да се лиофилизира?Всички знаем,че не трябва да се загрява от определени градуси нагоре, а примерно, какво става с меда при замразяване?
    -5 май няма проблем то в Сибир падат и до -60 и пчели оцеляват явно не им пречи че е помръзнал малко.
    Може би меда има голям потенциал за годност но зависи от съхранението

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •