Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 82 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 817
    Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    kosta zhelev, взе да става лично, а наистина се интересувам, както пишеш от бързото развитие на МК, защото от 200 зазимени МК се старая да оцелеят поне 150-160, а ти с твоите теории просто не ми помагаш. А и още повече, ми се повреди и центрофугата! И си мисля, че за да се центруфогира мед сега или малко по-късно би трябвало да е с повече фруктоза, нещо от рода на изосоида. Моето предложение за бързо развите си остава "питка, сега и веднага"!!! А и откога слънчогледовият мед не е природен продукт?

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    borislav aleksandrov-"от 200 да оцелеят 150-160 това не е ли твърде голяма зимна смъртност?"- Е, няма да бъдем пък максималисти! Все пак както Мечо Пух би казал- "Колкото повече, толкова повече!"

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    гена ти ме шашна с тая зимна смъртност. аз не мога да си представя повече от 5 процента а тебе те устройва 25. това е не нормална работа.

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    не ми се мисли и ако в профисионален план залагаш токова шкарто.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    ahmed, не се хващайте за тези цифри. Да ти призная изобщо не залагам процент на смъртност и много ми се иска нито едно семейство да не загине/мисля, че повечето от форумците са на същото мнение/. Не знам защо робувата на 5%, !0% и други подобни недомислици- бъдете положително мислещи. Направил съм всичко което трябва, дори им сложих двустранно фибран, мисля, че имат нужда от подхранване , но основното за тези писания беше идеята, с която се внушаваше да се центрофугира насред зимата мед, за да се освободи място? за снасяне на майката и други недомислени неща. Така,ahmed
    -да си кажа направо- кое му е професионалното да си определиш среден % смъртност? wink;

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov
    ahmed, не се хващайте за тези цифри. Да ти призная изобщо не залагам процент на смъртност и много ми се иска нито едно семейство да не загине/мисля, че повечето от форумците са на същото мнение/. Не знам защо робувата на 5%, !0% и други подобни недомислици- бъдете положително мислещи. Направил съм всичко което трябва, дори им сложих двустранно фибран, мисля, че имат нужда от подхранване , но основното за тези писания беше идеята, с която се внушаваше да се центрофугира насред зимата мед, за да се освободи място? за снасяне на майката и други недомислени неща. Така,ahmed
    -да си кажа направо- кое му е професионалното да си определиш среден % смъртност? wink;
    Не е по темата но...След като не залагаш смъртност по колко резервни майки зазимяваш на 200 кошера?И на мен ми се изка да няма смъртност особенно на колегите който разчитат само на пчелите.Относно центрофугирането на меда през зимата разсъждавам така.Ако в кошера рамките са на половина пълни с мед и гониш ранна паша как по бързо да развиеш семейството да осигуриш място за пилото.Через разпечатване се осигурява място за пилото и едновремено подхранване.Но според мен по-бързо развитие ще се получи ако се отнемат примерно 2-3 пити с мед и им се сложат 2-3 празни или маломедни и веднага отгоре храна.Ако няма свободни подходящи пити се отнемат пити от семейството,разпечатват се така че отгоре да остане 4-5см меден венец и се центрофугира след което питите се връщат на семейството.Изкам да подчертая че това мероприятие се извършва ако гониш ранна паша,какъвто е случая с колегата Желев.При него бадема може да цъфне около 20февруари.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Абе,колеги,за какво центруфугиране говорите през февруари,март?Че,то кокичетата след 10 дни ще цъфнат,да започнем да въртим отсега за да освободим място. :D :D

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    ЕВГЕЖИ ЗДР. АЗ НЕ ЗАЛАГАМ ПРОЦЕНТ ЗА СМЪРТНОСТ НО ПОЧТИ ВСЯКА ГОД. ИМА НЯКАКВА СМЪРТНОСТ.И ТЯ Е ОТ НУЛА ДО ПЕТ. и винаги грешката е в мен.нещо несъм направил както трябва.

ANIBAL
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от buci59
    Абе,колеги,за какво центруфугиране говорите през февруари,март?Че,то кокичетата след 10 дни ще цъфнат,да започнем да въртим отсега за да освободим място. :D :D
    Ако нямаш възможност, не означава, че не е възможно.Това са различни неща.Е, бадема при мен цъфти около 15 март.Но до датата ,която колегата посочи Минзухара е ПРЕЦЪФТЯЛ.Все тая.Друг е въпроса дали ти стиска.А друг, дали го допускаш.Зависи от екстрите!!И колко си подготвен.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Колеги луди ли сте?
    Да вадите мед за да може да има майката къде да снася през зимата?
    Да им затопляте питите за да ги усвоят по-добре?
    Да им почистите килийките?, щото сами не могат.
    Да храните ларви с пипета за да има повече пило?
    А да сложите на пчеличките памперси да не се наакват докато спят през зимата?
    Тук май ставаше въпрос за ЛР не за ДБ?

Ако семейството САМО , ще го повторя, САМО не може да освободи място за снясяне на майката за какво пчеларство става въпрос.
    Горелката и без него.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 5 от 82 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •