Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията

Тюх, да си плюя в пазвата! Да не е уруки, че в момента почти се обърнаха семействата, масово на по три рамки с пило почти на 50% и за цяла зима само един умрял от глад.

Преди години казвах, че всички трябва да си плюят в пазвите, но никой не ми повярва. Имаше и мой АПЕЛ към светилата в държавата ни, но никой не ме и ЧУ и т. н.....Радвам се, че при теб всичко е на МАКС и ти пожелавам да не вкусваш от това, което другите претърпяват.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Преди години казвах, че всички трябва да си плюят в пазвите, но никой не ми повярва. Имаше и мой АПЕЛ към светилата в държавата ни, но никой не ме и ЧУ и т. н.....Радвам се, че при теб всичко е на МАКС и ти пожелавам да не вкусваш от това, което другите претърпяват.

Е какво претърпяват,някой вече са претръпнали и не търсят въпроса "Къде сбърках".Чух вече и за занулени майко производители.А щом и при тях е това нали са сещаш.На 105 ще са малко 55 запасни майки.В Елена смъртноста не е голяма по мои проучвания 20-30%,но на някой хора им бърка изчисленията...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Чух вече и за занулени майко производители.А щом и при тях е това нали са сещаш.
    Въх-х-х... Ами ако и ние рантутим с антибиотици, смятайте момчета... Въпросните майкопроизводители нямаше да имат пазар и щяха да изпофалират.

Между другото, съм малко прозт! Не се сещам, а подсети ме с един зад врата де!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Въх-х-х... Ами ако и ние рантутим с антибиотици, смятайте момчета... Въпросните майкопроизводители нямаше да имат пазар и щяха да изпофалират.

Между другото, съм малко прозт! Не се сещам, а подсети ме с един зад врата де!
    ДанчеДрумевски известен майкопроизводител на ЗР и бъдещ майкопроизводител на годината.
    п.п.Няма прости хора а само такива които не ползват ГУГЪЛ/не е ДанчеДрумевски измислил това/
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post169786
    Ти пък... Ми де да знам. Явно противороевите мерки работят. Редовно рамки с основи за градеж и строителни през май и юни. Като продължавам с градежа даже и след слънчогледа, например последното лято след слънчогледа ми изградиха по цели две рамки масово, а някои и по четири. На повечето мрежести дъна и прашецоуловители, махане крилете на майките, където тръгнат маточници, изрязване на първите маточници и оставяне само на най-големите, махане на пило от силните и го давам на слабите, две поредни години продавах пило по около 4 рамки от силните. Но въпреки всички тези мерки, имам чувството, че когато тръгнат да залагат маточници, обикновено е за самосмята, е, от тях произвеждам новите майки. Плюс това, на два пъти ми умираха по 70% от семействата. По принцип майките ми се сменят всяка година на 75-85%, а тези стари майки с изрязани криле, които не ги сменят, ги оставям. Точно това семейство от снимката е с майка с изрязани криле още през май 2020 г., като от него съм извадил три магазина и отделно плодника след слънчогледа.
    Би ли казал кои години са ти умирали по 70% от семействата и какви ти бяха тогава грешките?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post169786

Би ли казал кои години са ти умирали по 70% от семействата и какви ти бяха тогава грешките?

2011 - оставих августовския мед и не подхраних през септември с нищо.
    2014 - нозематоза.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията

То при мен и при един друг от пчеларите в селото вече втора поредна зима всичко е наред и на макс. С тази разлика, че миналата зима измряха останалите пчелини в селото, а и сега положението е много кънтри в целия ни регион. Не знам защо се получава така, но, колегата от селото, на който също не му мрат пчелите през зимата, той определено прави есенно подхранване практически без добавки в сиропа, за разлика от мен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •