Днес минаха проверките по пчелините в Елена и Златарица.За поредна година се оказа,че съм най некъдрния пчеларин.Аз съм единсвения с констатирана зимна смъртност.Вече мога да кажа с чиста съвест заслужаваме си ниските цени на меда,тровенето от арендатори и пр.Не искам да злоратствам и да оценявам пчеларските качества на колегите в раьона,но много станаха с безсмъртните пчели...Чувам,че и от други места ще се получат подобни резултати.Щом това е волята на повечето пчелари така да е.Кой съм аз да им казвам как да си изкарват парите.
Тая заповед беше едно емче да покаже колко струваме като хора пчелари.В нея не беше ни написано при откриване на загинали семейства кой ще плаща пробите и кой ще обещети загубите ако са над минимума.Тая проверка нямаше да се отрази в пролетния преглед и от МЗХГ ни отвориха вратичка/а може и да не са разбрали/,но ние я затворихме...Успешен сезон на всички с живи семейства,а на тия с умрелите бързо възтановяване.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
А ти, да не мислеше, че друго ще се окаже. Земеделците ни виновни - дрън, дрън. Ний сме си виновни, ний. Срам ги било да си признаят - много срамежливи тия пчелари бре. А като се редят, спят, че и до бой стигат на опашките пред ДФЗ, 'ич ги не е срам.
И няма да забравя как ни казваха, че сме им завиждали. Много мъка има, Божее.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))