Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4191

Разгънат преглед

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Докато беше Върбанов/не оня/ги тровеха само на рапицата,но пръскаха със самолета и за акацията без да се роят беха сила.От как се появиха новите лапачи ми почнаха проблемите.От 80кг от кошер съм почти на 10 вече.Всички викат,че виновни за това са климатичните промени.Аз бих казъл,че ако не са те до сега да сме почнали всите да произвеждаме Китайски мед.Много хора си траят за смъртноста и ги разбира.С парата ще си възтановят занаята,но това за мен не е занаят,а забавяне на зануляване.Живи са на тия дето хранят като за световно/ама и там се съмнявам/макар,че има логика ако го свържеш с К_19.По малко контакти по малко проблеми/ДанчеДрумевски/.
    Причините за проблемите ни са много.Дали има основна ,или е низ от натрупване на злощастни съвпадения незнам.Но имам чувството че има някакво ошашавяне сред нас.Повечето не знаем защо и какво ни случва и едно от малкото неща които ни идват наум да правим е подхранване , подхранване подхранване .Кой с каквото намери за добре.Пчелите са преживели хиляди години ,без хората и без подхранване ,но за съжаление вече не могат.Слагаме огромен брой семейства.Стрмим се да получим колкото се може повече продукция от тях,която после да продадем на безценица.Но и пчелите си имат сигурно някаква граница на издръжливост.А за капак земеделците също гонейки големи добиви тровят безогледно и ни разбиват тотално. И мойте уважения за Христо Димитров който със сигурност може да вади и повече мед ,ако подхранва здраво...
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 19.02.2021 в 00:03.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •