и аз останах днес изненадан, направих преглед на семействата и се добре за този период от време.Мед има що годе добре, ще им стигне за зимата, прашец и пило също има, майките на всички семейства не са преустановили снасянето още.Пилото е запечатано, незапечатано и прясно, но ми направи впечатление друго което не съм виждал до сега, а и не помня някой да е писал за такова нещо в форума.Като правих прегледите забелязах на някой от семействата, по няколко пчели от семейство бяха някак странни.Между очите точно и на гръбчето дето по принцип се бележи майка, забелязах жълто.Жълтото е с големината на точката с което се бележи майката, говоря за това на гръбчето, а жълтото между очите е малко по малко.Такива пчели забелязах по 5-6 в кошер.Забелязах го в 3 кошера, и интересното е че всички който забелязах са така с жълто, между очите и на гръбчето.Нямаше пчела да са само на гръбчето или само на очите, а всички на който видях такова оцветяване са и на двете и места.Пипнах едната пчела да видя да не е от косъмчетата и това, но не беше някакво оцветяване на самото косъмче, а беше все едно някакво вещество полепнало.Мисля си че може да е прашец, но не мисля че е прашец защото, забелязах че тези пчелички излизат от кошера и отлитат, а ако е прашец според мен първо биха се отърсили от него преди да отлетят.