Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 280
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Предстои застудяване от четвъртък, петък, така че дотук с прашеца и хубавото време.
    Това застудяванет е най-доброто нещо, което се случва точно сега. Още 4-5 дни топло време и при мен джанките и ранните кайсии щяха да са цъфнали.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Дано слабаците да прескочат и това застудяване, и може и да прескочат зимата
    За силните и средните не се притеснявам, защото не би трябвало да има проблем! Още малко и ще броим пчелите. Застудяването при мен го дават около десетина дни, което ще стопира развитието на овошките. Както е писал колегата, по-добре застудяване и да умре някой слабак, отколкото да се излъжат овошките и да се чудим после що няма пролетно развитие на и без това по-слабите от предходни години семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Дано слабаците да прескочат и това застудяване, и може и да прескочат зимата
    За силните и средните не се притеснявам, защото не би трябвало да има проблем! Още малко и ще броим пчелите. Застудяването при мен го дават около десетина дни, което ще стопира развитието на овошките. Както е писал колегата, по-добре застудяване и да умре някой слабак, отколкото да се излъжат овошките и да се чудим после що няма пролетно развитие на и без това по-слабите от предходни години семейства.
    Ще прескочат, ще прескочат, стига да имат отстрани мед, а отгоре поне питка. Не е толкова страшно. По-страшна може да е причината, поради която са слаби.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Който е използвал хубавото време , използвал.Който не е, ще брои загуби и ще обвинява природата.Така се получава.

Че то Батко Зуница 4 месеца все такова беше....Каквото и да правиш,мине ли Торамангюлата или Морковицата няма спаседие.Пчелите не са набити в кийките,а са на камара на дъното.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Е, няма да е стопроцентова гаранция, че няма да има пак загуби. Има моменти в които трябва да си Бог, че да се получи. Тази 2020 ще се помни.

И с каво беше лоша?Аз съм дуволен.По лесна пчеларска година съм нямал до сега.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ще прескочат, ще прескочат, стига да имат отстрани мед, а отгоре поне питка. Не е толкова страшно. По-страшна може да е причината, поради която са слаби.

Не бъди толкова сигурен.Слабака няма зубки.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не бъди толкова сигурен.Слабака няма зубки.
    Аз, само не съм сигурен, силно семейство, на 4 рамки пило, след 10-15 дневен студ , какво ще видя , като го отворя след това?!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Аз, само не съм сигурен, силно семейство, на 4 рамки пило, след 10-15 дневен студ , какво ще видя , като го отворя след това?!

За да има на 4 рамки би трябвало да има поне 6-8 рамки пчели при топло време.Пилото е не повече на двете рамки от 1/4 на другите две е и по малко запечатано и по спиралата замлечено и яйца.Запечатаното пило ще излъчва топлина и пчелите ще позиционират кълбото точно там.Почти всички яйца по периферията които не могат да топлят ще бъдат изкльопна.Ако се смята циклити би трябвало това пило да излезе до 3-4 дена,а това е още пчела.За мен проблема е в дъното и обема....Ти с каква рамка викаш,че работиш?

п.п.Това е една художествена измислица,но така си я представям аз....

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    За да има на 4 рамки би трябвало да има поне 6-8 рамки пчели при топло време.Пилото е не повече на двете рамки от 1/4 на другите две е и по малко запечатано и по спиралата замлечено и яйца.Запечатаното пило ще излъчва топлина и пчелите ще позиционират кълбото точно там.Почти всички яйца по периферията които не могат да топлят ще бъдат изкльопна.Ако се смята циклити би трябвало това пило да излезе до 3-4 дена,а това е още пчела.За мен проблема е в дъното и обема....Ти с каква рамка викаш,че работиш?

Очаквах четейки това от някъде да ми изскочи Хари Потър или баба Яга, но и дедо Боян стига.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район

Работя с ДБ. А тези 4 рамки ги срещнах в един твой пост наскоро.

Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •