Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 280

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Аз, само не съм сигурен, силно семейство, на 4 рамки пило, след 10-15 дневен студ , какво ще видя , като го отворя след това?!

За да има на 4 рамки би трябвало да има поне 6-8 рамки пчели при топло време.Пилото е не повече на двете рамки от 1/4 на другите две е и по малко запечатано и по спиралата замлечено и яйца.Запечатаното пило ще излъчва топлина и пчелите ще позиционират кълбото точно там.Почти всички яйца по периферията които не могат да топлят ще бъдат изкльопна.Ако се смята циклити би трябвало това пило да излезе до 3-4 дена,а това е още пчела.За мен проблема е в дъното и обема....Ти с каква рамка викаш,че работиш?

п.п.Това е една художествена измислица,но така си я представям аз....
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    За да има на 4 рамки би трябвало да има поне 6-8 рамки пчели при топло време.Пилото е не повече на двете рамки от 1/4 на другите две е и по малко запечатано и по спиралата замлечено и яйца.Запечатаното пило ще излъчва топлина и пчелите ще позиционират кълбото точно там.Почти всички яйца по периферията които не могат да топлят ще бъдат изкльопна.Ако се смята циклити би трябвало това пило да излезе до 3-4 дена,а това е още пчела.За мен проблема е в дъното и обема....Ти с каква рамка викаш,че работиш?

Очаквах четейки това от някъде да ми изскочи Хари Потър или баба Яга, но и дедо Боян стига.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията

Работя с ДБ. А тези 4 рамки ги срещнах в един твой пост наскоро.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

8 ДБ рамки покритие като таралеж....Но ще кльопат яйцата...За това смятам дупка да имам точно когато не трябва да е...По ме претесняват мен вирусните заболявания.Кой не е третирал как требва ша яде какалашка...

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Добре че не си попаднал на поста му с 16-те рамки с пило

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията

И туй с дърта 3-годишна майка. Ако каже младата с колко рамки пило е, ще му завидят на селекцията и всеки ще ходи по Елена да си купува майки от него. Добре , че съм му приятел, на мен ми е обещал без пари

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И туй с дърта 3-годишна майка. Ако каже младата с колко рамки пило е, ще му завидят на селекцията и всеки ще ходи по Елена да си купува майки от него. Добре , че съм му приятел, на мен ми е обещал без пари
    Дву годишна.Една серия на Родопика 2015...по 36лв бройкататая година са ми Ф6 и мисля да ми е най силната година от как пчеларствам...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    На мен ми обещаваше да ми плати и пътя за да отида. И майки също, но още чакам. Каза: - друг път.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    На мен ми обещаваше да ми плати и пътя за да отида. И майки също, но още чакам. Каза: - друг път.
    Долна манипулация.Още нямам перфекната майка за теб,че не съм се научил как се правят такива.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията

18,но един тука иска да стигне 15те и с гуляма сила се е запътил за там...Ама какво да ги прави нема му кажа.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •