В моя случай, пчелинът беше точно под стръмен северен склон на планината, където от средата на ноември до края на януари нямаше никакво слънце, което означаваше едновременно студ и влага, дори и в слънчеви дни. Да, от три семейства, две оцеляха първата зима, но сега реших да не рискувам и ги преместих.![]()
В моя случай - имало е стар пчелин преди 10-тина години. Сега аз "възкръсвам" отглеждането и трябваше да възстановя първо стройтелните работи около пчелина, за това пчелите първо бяха на 50-тина метра от мястото където бях избрал. За лятото е перфектно, но за зимата - щеше много да им навява. За това направих дървена ограда, да им пази от стелещия се вятър от планината, има снимки по-назад в темата. И сега мисля, че им е доста добре.![]()
Има ли снежни кошери ?![]()
На снимката са кошерите и е от камерата, преди малко. А другата снимка - първоначалното място, където ги бях сложил, докато оправя текущото разположение. Образувала се е една хубава преспа, която сигурно ако не би бях преместил щеше да ги затрупа. Трябва да ги очистя от снега, дано устискат до събота.
Поздрави!
Снегът им пази топло, можеш само около прелките да почистиш.
Ето така е при нас, и аз чистя като се затопли, преди да започнат да излизат
Нейните са на палети,но това което го казваш е вярно.След тоя твой пост знаеш ли колко млади колеги ще се замислят?![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))