Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
Да и аз съм забелязал, че ги има тия две течения в пчеларството и ако за тези, според които се отлага съм склонен да си обясня позицията им поради факта, че щом нещо е вътре, то може да отиде къде ли не и ние няма как да го проследим, то другите на какво основания твърдят, че стоковия мед не се компрометира. Не казвам че произвеждат захарен мед нали, държа да подчертая. Сигурно са правени сериозни изследвания по темата, примерно с радиоактивни изотопи и е доказано по научному дето се казва, че не се отлага никъде, а всичко се папа. Едва ли са просто голословни твърдения на някой друг, дето го прави и казва че е ок
Ееее, ти много ги задълба изследванията. Просто питай изкупвача като дойде да ти вземе меда след пробата, ако изобщо е правена проба и, ако изобщо дойде. То и на изкупвачите понякога им става неудобно да казват, че меда е бъкан със захар и просто отказват да го вземат. При липса на акациева паша, някои колеги изненадващо изкарват такава, но изненадващо нито цената се вдига, нито се изкупува. Защо ли?