Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 204

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    По принцип за правата иде реч. Смятам, че индивидуално бихме се защитили по зле отколкото, ако бяхме организирани? ...
    И пак идваме до това каква организация е необходима на пчеларите? Хората се обединяват около общи , цели и интереси.Кои са общите ни цели и интереси с бизнес профилираните гледачи на пчели? Никакви!По-скоро са противоположни.Пример.В едно село три поколения пчелари са засаждали медоносна растителност.С оглед стимулиране на подвижното пчеларство по подходяща програма в селото пристига "професионалист-бизнесмен" и настанява няколко стотин кошера по време на акациевата паша.Какво е това, което би обединило тия хора?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    И пак идваме до това каква организация е необходима на пчеларите? Хората се обединяват около общи , цели и интереси.Кои са общите ни цели и интереси с бизнес профилираните гледачи на пчели? Никакви!По-скоро са противоположни.Пример.В едно село три поколения пчелари са засаждали медоносна растителност.С оглед стимулиране на подвижното пчеларство по подходяща програма в селото пристига "професионалист-бизнесмен" и настанява няколко стотин кошера по време на акациевата паша.Какво е това, което би обединило тия хора?
    Акацията.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ми по мое мнение сектора си е тип топ.
    Вероятно има над милион пчелни семейства доста повечко в сравнение с белите и спрямо територия и спрямо население.Ако е толкова зле и без намесата на висши организации броят им ще намалее.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...Хората се обединяват около общи , цели и интереси.Кои са общите ни цели и интереси с бизнес профилираните гледачи на пчели?...
    Уместен въпрос, но другаде е основния проблем /поне този, който се разисква в момента/. А той е как се гарантира на купувача качеството на закупената стока - в случая пчелен мед. Пчеларската организация се лансира по-горе като гарант, че продавачът е почтен пчелар, спазващ добри практики в работата си - хигиенни и всякакви други. Дали такава организация може да стане такъв гарант? Предполагам, има се предвид аналогията с едновремешните еснафи по различни занаяти, откъдето навремето са се вземали майсторските свидетелства. Можем ли ние, сегашните българи, да демонстрираме отново такава морална сила и доблест? Според мен - едва ли, тези неща са изтрити от нашето съзнание преди десетилетия. Ние веднага ще превърнем нещо такова /особено ако е задължително/ в уродлива пародия. Не е като да не сме се нагледали на такива неща.
    Колкото до практиките на пчеларите - нагледал съм се на прецизна работа у едни и на безподобна мърлящина при други колеги. Всички те предлагат мед за продажба и няма начин да знаем кой как си манипулира стоката. Кой си мие ръцете преди да влезе при центрофугата и кой идва направо от нужника с мръсните ръце. Тук пчеларска организация няма да помогне, нищо няма да помогне, докато българина е все същият Ганю Балкански.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Уместен въпрос, но другаде е основния проблем /поне този, който се разисква в момента/. А той е как се гарантира на купувача качеството на закупената стока - в случая пчелен мед. Пчеларската организация се лансира по-горе като гарант, че продавачът е почтен пчелар, спазващ добри практики в работата си - хигиенни и всякакви други. Дали такава организация може да стане такъв гарант? Предполагам, има се предвид аналогията с едновремешните еснафи по различни занаяти, откъдето навремето са се вземали майсторските свидетелства. Можем ли ние, сегашните българи, да демонстрираме отново такава морална сила и доблест? Според мен - едва ли, тези неща са изтрити от нашето съзнание преди десетилетия. Ние веднага ще превърнем нещо такова /особено ако е задължително/ в уродлива пародия. Не е като да не сме се нагледали на такива неща.
    Колкото до практиките на пчеларите - нагледал съм се на прецизна работа у едни и на безподобна мърлящина при други колеги. Всички те предлагат мед за продажба и няма начин да знаем кой как си манипулира стоката. Кой си мие ръцете преди да влезе при центрофугата и кой идва направо от нужника с мръсните ръце. Тук пчеларска организация няма да помогне, нищо няма да помогне, докато българина е все същият Ганю Балкански.
    Съгласен съм с това мнение само не разбирам що пишеш ,,нагледал съм се на прецизна работа у едни,, и после ,,докато българина е все същият Ганю Балкански,,.
    Защо накрая обобщаваш всички и прецизните и ти и аз и всички от форума и всички българи в тъмни балкански субекти защото между нас има омразе и пустиняци.Все едно в пчелина да имаш няколко търтовки и да наречеш всички пчелни семейства търтовачни дори и да са 50 на 50.
    Защо постоянно умни образовани хора ни наричат като включват и себе си , че не сме народ а мърша и други такива философии

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...Все едно в пчелина да имаш няколко търтовки и да наречеш всички пчелни семейства търтовачни дори и да са 50 на 50.
    ...
    Аналогията обаче никак не е подходяща, търтовката не е въпрос на ген или манталитет, а на обстоятелства за разлика от Ганьо
    Защо постоянно умни образовани хора ни наричат като включват и себе си , че не сме народ а мърша и други такива философии
    А защо според теб сме на дереджето на което сме и все сме сред опашкарите сравнени с останалите народи в Европа?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    ...

А защо според теб сме на дереджето на което сме и все сме сред опашкарите сравнени с останалите народи в Европа?
    Питат радио Ереван:
    - Кое му е най-лошото на комунизма?
    Радио Ереван отговаря моментално:
    - Това, което идва след него!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Аналогията обаче никак не е подходяща, търтовката не е въпрос на ген или манталитет, а на обстоятелства за разлика от Ганьо

По ред причини исторически политически и моля те не ми обяснявай че цара и комунистите са работели с едни хора и хоп появили са се мутантите де вече над 30г. демократите се мъчат да ги очовечат с истамбулски конвенции и прочие.
    Може и да не сме много свет ама не сме и такива пустиняци де ни втълпяват в главите денонощно.
    Мнението ми не е плод на патриотизъм е например от двата форума това май е единствената полза съм се запознал с двайсетина човека де подържам някви връзки па как един ме не прецака нещо та да ви оправдае ганьовската теория.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    По ред причини исторически политически и моля те не ми обяснявай че цара и комунистите са работели с едни хора и хоп появили са се мутантите де вече над 30г. демократите се мъчат да ги очовечат с истамбулски конвенции и прочие.
    Може и да не сме много свет ама не сме и такива пустиняци де ни втълпяват в главите денонощно.
    Мнението ми не е плод на патриотизъм е например от двата форума това май е единствената полза съм се запознал с двайсетина човека де подържам някви връзки па как един ме не прецака нещо та да ви оправдае ганьовската теория.
    Виж, не казвам че всички са такива, но то не е и нужно. Достатъчно е един от петима да е такъв. И един предател да има в четата, всичко отива по дяволите. Не ти се бъркам, вярвай в каквото искаш но малко наивно бързаш със заключенията Гога щото на маса и на приказки всички са точни и много печени, обаче когато стане натопорчено, когато настъпят тежки времена или дойде време за истински дела какво става? Знаеш ли или да ти кажа? Вадиш тефтерчето и пишеш "Народе????"

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    На същото мнение съм.
    Имаше един виц за студенти. На всички се пишат средни за курса оценки. Накрая отличниците спират да учат, защото не виждат смисъл и целия курс е скъсан.
    Задължителната пчеларска организация ще послужи по същия начин.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •