Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
Естествено, че е така. Но тук иде реч, че който е решил да продава мед трябва да инвестира в това начинание. Нещо, което не е цел за любителя. В този смисъл искам да кажа, че вместо да хабим ресурс за съмнителни каузи и системи. Най- добре е да работим в посока организиране на пчеларите. Как да стане? Ами много е просто. Към закона за пчеларството да се приложи нов основополагащ член. А именно всеки, който иска да отглежда пчелни семейства в България да бъде член на пчеларска организация. Задължително! И когато си подава заявлението за това просто да отбележи вътре каква е целта му. Ще продава ли пчелни продукти(профи), или няма да продава(хоби). Като ще е хоби да си гледа примерно 5 кошерчета за кеф и наслада на сетивата! По сетне местните организации да прерастнат в национални такива. Може да се върнат и пчеларите проверители, защото така всяка организация ще помага на своите членове. Това според мен би имало смисъл. Това съм видял по Европата и хората имат ред като мед.
Относно филтрирането искам да кажа, че се налага защото по този начин се снижава възможноста от алергични прояви у консуматорите.
Поздрави на всички! Не искам да обидя никой, но за мен това е начина да вървим напред. Заедно с една цел. Да произвеждаме най-качествения мед, най-хубавите пчелни продукти и да сме номер едно.
Нали от тоя "ред", ТКЗС, организации, пионерски , комсомолски, партийни, безпартийни ОФ и т.н. уж се отървахме с идването на "ДемокраДцията". Ако си върнем и задължителните организации, " Оти ги ядоме жабетата?"?