Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от Чучулига Виж публикацията
    За съжаление не знаем, кой вид гнилец е.
    Искам да обсъдим, редно ли е или морално ли е, да се прикрива такава информация? Било то, от служби или колеги. По този начин не се ли излага на риск и други пчелини?
    Не е сериозно в началото на януари,да обсъждаме какво да правим с кошер или пчелин болни от АГ или поне с голяма вероятност за .това..Трябвало е да се реагира бързо, и както повечето колеги препоръчаха-брутално.Не ми се мисли в тая топла есен и зима ,с вероятност за кражби какво може да стане в района.(ама кой район????).Чудел съм се и преди ,с многото нови колеги невиждали и нечували за гнилец ,и при липса на помощ и контрол ,кога ли ще пламнем!!!

Наблюдател
    Регистриран
    03.01.2021
    Цитат Първоначално публикувано от varom Виж публикацията
    Не е сериозно в началото на януари,да обсъждаме какво да правим с кошер или пчелин болни от АГ или поне с голяма вероятност за .това..Трябвало е да се реагира бързо, и както повечето колеги препоръчаха-брутално.Не ми се мисли в тая топла есен и зима ,с вероятност за кражби какво може да стане в района.(ама кой район????).Чудел съм се и преди ,с многото нови колеги невиждали и нечували за гнилец ,и при липса на помощ и контрол ,кога ли ще пламнем!!!
    Аз разбрах за проблема в началото на август. Нарочно не споделих района с цел анонимност, все пак не искам да засегна никого най-вече приятел. Добрата новина е, че пчелина му е настрани и наоколо няма други пчелини, само един на 3 км. Лошото е, че си държи корпусите, а можеби и рамките и т.т в склад близо до два пчелина с по около 200 семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Чучулига Виж публикацията
    Аз разбрах за проблема в началото на август. Нарочно не споделих района с цел анонимност, все пак не искам да засегна никого най-вече приятел. Добрата новина е, че пчелина му е настрани и наоколо няма други пчелини, само един на 3 км. Лошото е, че си държи корпусите, а можеби и рамките и т.т в склад близо до два пчелина с по около 200 семейства.

Ако е регистриран ЗП това си е цифра,ако обяви АГ.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Май ни намазаха ските тази вечер ми се чини - човек с 90 кошера, да се чуди да унищожи 10, за да спаси останалите 80!!....не знам колко трябва да е "умен" според мен...има нещо гнилцово в тази тема - така мисля!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Май ни намазаха ските тази вечер ми се чини - човек с 90 кошера, да се чуди да унищожи 10, за да спаси останалите 80!!....не знам колко трябва да е "умен" според мен...има нещо гнилцово в тази тема - така мисля!!
    И да незнае разликата между ЕГ ( предимно незапечатано пило) а АГ не е с изпъкнали капачета
    Описа по мяза на умряло гърбато пило на търтовка ама знам ли

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Някой ни изпитва, но няма да гледаме в кухнята. Иначе е хубаво да си преговаряме материала.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Някой ни изпитва, но няма да гледаме в кухнята. Иначе е хубаво да си преговаряме материала.

А може и да излезе някоя схемичка за лев.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •