Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 204

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Защо преди?
    Защото по-лесно от тенекето се вади втечнен мед.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Не е затова, защото тогава няма да има проблеми и да е след

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Тоест, купува се само толкова, колкото изтече от тенекиите ли? Не съм чувал за такава практика, идват и товарят от място, не е ли така? Никога не съм продавал мед на едро, но все съм виждал на колеги как им го изкупуват.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Май много хора не са продавали мед на едро. Топели меда преди да го купят, това означава да му дам 5 тона мед, да му бае и после да ми го плати или да ми го върне. Я се събудете. От около 20г. меда се изкупува след предварително взети проби./ независимо течен или кристализирал /

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Май много хора не са продавали мед на едро. Топели меда преди да го купят, това означава да му дам 5 тона мед, да му бае и после да ми го плати или да ми го върне. Я се събудете. От около 20г. меда се изкупува след предварително взети проби./ независимо течен или кристализирал /
    А защо го топят преди това, за да не стане "след дъжд качулка"? Ти поне можеш ли да предположиш нещо логично, щото Калин и Вземи си траят като....

Потребител
    Регистриран
    31.05.2020
    Пчеларски район
    град София
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    А защо го топят преди това, за да не стане "след дъжд качулка"? Ти поне можеш ли да предположиш нещо логично, щото Калин и Вземи си траят като....

Ние така процедираме, а сега за другите компании: не отговаряме.
    Пък и букет не купуваме, дори да почнем няма да е от 'б'ългария.
    И пак дадения пчелар ще трябва да си го декристализира или да си го запази за някой друг купувач.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от 3emu Виж публикацията
    Ние така процедираме, а сега за другите компании: не отговаряме.
    Пък и букет не купуваме, дори да почнем няма да е от българия.
    Да бе човек, разбрах че така правите, но нали съм любознателен и ми е интересно защо? Все пак да вдигнете меда и да го разтопите са си разходи. Ако не ви хареса и не го купите, после какво правите?

Потребител
    Регистриран
    31.05.2020
    Пчеларски район
    град София
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Да бе човек, разбрах че така правите, но нали съм любознателен и ми е интересно защо? Все пак да вдигнете меда и да го разтопите са си разходи. Ако не ви хареса и не го купите, после какво правите?
    Взимаме проби, изследваме меда, след резултатите даваме капаро, декристализира се меда, плаща се цялата сума по банков път или на ръка*( предпочитаме банков път ), след това идва транспортна компания и товари меда*( в случай че пътува за чужбина директно ) или се докарва на място.
    Когато даден пчелар декристализира меда, той си отговаря за това, но това се случва в много редки случаи, тъй като тази година няма мед в България и ни се налага, попринцип купуваме директно меда след резултатите и няма чакане по 40 дни, пробите ни отнемат 5-7 работни дни.
    Гледаме след като бъде изваден меда от пчеларя, съответно за акациев мед - май месец
    манов мед - юни, юли, август и в много редки случаи октомври,
    и т.н.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •