Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Мишебраните спират ли ги?
    Спират ги да не влизат в кошера.,защото съм виждал умрели стършели вътре.И ми се струва че пчелите са по спокойни и няма такова струпване на входа.Но от осите няма спасение..

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от varom Виж публикацията
    Спират ги да не влизат в кошера.,защото съм виждал умрели стършели вътре.И ми се струва че пчелите са по спокойни и няма такова струпване на входа.Но от осите няма спасение..
    Капаните чувствително намаляват нападенията.Само да има някой да ги зарежда ежеседмично.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от varom Виж публикацията
    Осата забави ли се,не се ли върне бързо,след това спасението е нагоре към хранилката.Пак умира,но в сладко.

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Весели празници на всички, четейки форума всички колеги прибягват към питките, аз ги зазимих на 6-7 рамки към края на октомври след подхранване със захарен сироп през септември и октомври на 3-4 пити с мед, носаха много прашец тогава, не знам от къде го намираха, това дали ще е достатъчно да изкарат до март, предвид че имаше пчела на 4-5 рамки тогава, или трябва да слагам по-рано питките , благодаря Ви предварително.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Слагай,они пишат.Може да нямат на рамките на които са, и стигайки до-края на рамката и свърши храната,и при едно застудяване остават завинаги там.

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Честита Коледа на всички! Относно питките ,ще кажа аз какво правя,но това е за сведение, а не за следване..,защото при всеки пчелар,район дори и кошер си има различни условия и подходи.Ранното поставяне на питки за мен ,в повечето случай е излишно.Аз се стремя максимално късно да ги давам Непрекъснатото отлагам..Чиста икономия.Гледам малко кошери , на една ръка разстояние и почти всяко кълбо знам къде е и дали има нужда от помощ.Второто условие е ,какво ще е времето.Прогнозата в дългосрочен план е изключително важна ,колкото и да е неточна.,особено 10- 15 дена напред.Големия проблем е когато се появи пило,и започне силно и дълго застудяване.Заради такава вероятност има и друг подход-,,питка за всеки случай".

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Изобщо не мога да си представя,високо планински район как се връзва с дългосрочна прогноза.То и по равното времето е "непредсказуемо" първите 6 месеца от годината..
    А за питките,по-добре е да се поставят по рано (началото на януари),именно заради чистата икономия....
    Весели празници!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Изобщо не мога да си представя,високо планински район как се връзва с дългосрочна прогноза.То и по равното времето е "непредсказуемо" първите 6 месеца от годината..
    А за питките,по-добре е да се поставят по рано (началото на януари),именно заради чистата икономия....
    Весели празници!
    Тази година дали не и по - рано за някои?

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Весели празници!
    Не съм много нависоко ,едните кошери са на 700м ,другите на 550м.Но играта с прогнозата ми е интересна,непрекъснато я следя и непрекъснато я сменят.Сега съм се вторачил яко в януари и февруари.Имам около 25 кошера и мога да си позволя да работя индивидуално с всеки.На някой мога да дам ,на други не. Сега при .десетина дни топло, след това десетина дни студ не давам питки особено ако се вижда мед над гнездото и все още НЯМА ПИЛО. Основната ми идея освен ,,икономията" е да не провокирам появата на ранно пило.Това ми е целта.Но се опитвам да реагирам при очертаващо се ,продължително лошо време.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Пило имаш по това време гарантирано заради мекото време.Същото беше и миналата година. Бутай питки да си правят пчели и недей да мислиш за иконимий и лошо време. С икономия силни семейства не са правят и мед не се взима.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •