Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
... Държавата казва ЗП са пчелари а останалите сякаш не са т.е. тук е основната причина ...
Държавата казва и други работи по мярката КOVID:

Допустими за подпомагане кандидати
Чл. 5. Допустими за подпомагане по чл. 3, ал. 1, т. 1 са земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани (ДВ, бр. 10 от 1999 г.) (Наредба № 3 от 1999 г.), които отговарят на поне едно от следните условия:
1. кандидатствали за подпомагане по схемите за директни плащания през Кампания 2019 и Кампания 2020;
2. кандидатствали и одобрени за предоставяне на държавна помощ de minimis за подкрепа на пчеларите през 2019 г.;
3. бенефициенти с действащ договор/ангажимент или одобрено заявление по мерките от ПРСР 2014 – 2020 г.

Лошо впечатление ми направи това. Регистриран пчелар съм, ЗП, регистриран и по ДДС, но не съм кандидатствал за пари от ПРСР или де минимис досега. Ерго - нямам право на пари от мярка KOVID - 19. Нямаше да отида да ги търся, но ме дразни - аз по-долна категория пчелар ли съм и защо? Един вид - който взел досега, пак ще му дадем, който не е - да е взел.