Не съм съгласен с това ти твърдение. Защо ли? Ами защото аз съм се грижил за 150 семейства и, както сам споменаваш - съм ги отглеждал. Но не сам, а заедно със семейството си. Ако бях сам, нямаше да ги отглеждам - щях просто да ги гледам. Има една разлика, нали така?
Сега, когато съм наистина сам, преценявам че понеже съм си малко мързелив, не мога да се справя с повече от 40. Над тази бройка, ще правя компромис или с качеството на грижите си за семействата, или с и без това малкото време което имам, за да се радвам на простите неща в живота.
Бих могъл да ги направя 200, но това са 3 пчелина, бягане от един на друг, наемане на адекватни работници (които разбира се няма да работят както бих искал аз), съответно качеството на продукцията ми няма да е сравнимо с това от онези 40 семейства, които отглеждам сега и т.н.
Ето ТАЗИ сметка съм си направил аз, при това отпреди доста години и тя не, че не излиза, но не ми харесва. Затова и съм против всякакво подпомагане в пчеларството.
Споменавал съм и преди: Ако не можеш да произведеш наистина качествен продукт, няма и как да го реализираш (продадеш). При това положение, или се корегираш, или се захващаш с нещо друго.
Но, при 200 семейства, да се плаче, да се създават конфликти, че дори и да се коментират едни 1400лв., е смешно поне за мен. За един ще съм прав, за друг не толкова, обаче аз така ги виждам нещата.
Поздрави!
Димитър Димитров