Цитат Първоначално публикувано от Faytona Виж публикацията
и на теб гаранция ти давам, зидач, мазач, фугировач, мияч, готвач, детегледач, държавникостояч работещи на 8 часа, спокойно сам може да си отглежда 100 пчелни семейства ... от там натаък те оставям да смяташ, колко пчелни семейства може да отглежда пчелар който знае какво прави занимаващ се само с това!!! плюс двама трима хамали в пика за макс 30 дена сборно за годината ... без това сте извадили калкулаторите, смятайте знам, не ви е угодно тая сметка която ви предоставям на тепсия, и ще запознат заядливите въпросчета на парче, хубав ден
Не съм съгласен с това ти твърдение. Защо ли? Ами защото аз съм се грижил за 150 семейства и, както сам споменаваш - съм ги отглеждал. Но не сам, а заедно със семейството си. Ако бях сам, нямаше да ги отглеждам - щях просто да ги гледам. Има една разлика, нали така?
Сега, когато съм наистина сам, преценявам че понеже съм си малко мързелив, не мога да се справя с повече от 40. Над тази бройка, ще правя компромис или с качеството на грижите си за семействата, или с и без това малкото време което имам, за да се радвам на простите неща в живота.
Бих могъл да ги направя 200, но това са 3 пчелина, бягане от един на друг, наемане на адекватни работници (които разбира се няма да работят както бих искал аз), съответно качеството на продукцията ми няма да е сравнимо с това от онези 40 семейства, които отглеждам сега и т.н.
Ето ТАЗИ сметка съм си направил аз, при това отпреди доста години и тя не, че не излиза, но не ми харесва. Затова и съм против всякакво подпомагане в пчеларството.
Споменавал съм и преди: Ако не можеш да произведеш наистина качествен продукт, няма и как да го реализираш (продадеш). При това положение, или се корегираш, или се захващаш с нещо друго.
Но, при 200 семейства, да се плаче, да се създават конфликти, че дори и да се коментират едни 1400лв., е смешно поне за мен. За един ще съм прав, за друг не толкова, обаче аз така ги виждам нещата.
Поздрави!
Димитър Димитров