Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Аз пък се чудя, защо питата не е нападната от пчели, щом като е такъв глад!
    Защото запечатана ли е килийката с мед за тях това е запас за зимата и не се пипа.Ако обаче ги пипнат чужди пчели не важи това правило–отмъкват и меда и восъка.Ако не го разпечаташ и да сложиш магазина под плодника ще си остане така до март месец или докато им потрябва през зимата.А сега само ще го охраняват докато сформират зимното кълбо нагоре в плодника.Това е отговора на чуденката.Би трябвало да се знае от практиката.
    п.п. Сега видях че и колегата Румен е на същото мнение .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Защото запечатана ли е килийката с мед за тях това е запас за зимата и не се пипа.Ако обаче ги пипнат чужди пчели не важи това правило–отмъкват и меда и восъка.Ако не го разпечаташ и да сложиш магазина под плодника ще си остане така до март месец или докато им потрябва през зимата.А сега само ще го охраняват докато сформират зимното кълбо нагоре в плодника.Това е отговора на чуденката.Би трябвало да се знае от практиката.
    п.п. Сега видях че и колегата Румен е на същото мнение .
    А дали не е суха запечатка това от снимката?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    И това го има,Калине.Но мисля ,че на дъното на килийките е останал мед и са ги запечатали. Теория на вероятностите е по снимка. Друго си е като можеш да бръкнеш с клечица за зъби в килийката през капачето и да се увериш каква е причината.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз си мисля, че е некачествено разпечатване от пчеларя и разчитане, че пчелите ще оправят нещата. Да, ама не. Пчела запечатан мед не сваля при почистване на пити след центрофугиране.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз си мисля, че е некачествено разпечатване от пчеларя и разчитане, че пчелите ще оправят нещата. Да, ама не. Пчела запечатан мед не сваля при почистване на пити след центрофугиране.
    Запечатаните килийки са през една ( приблизително ), на голяма площ от питата.
    Няма как да са пропуснати така от вилицата, дори и от ножа.
    Според мен е останъл доста мед след центрофугирането и/или има достатъчно паша за да запечатат наново килийките.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Според мен е останъл доста мед след центрофугирането.
    Прочети пост 1977 и се убеди че се опитваш да плагиатстваш мнение и теза, състоящи се от половин изречение.Това може да се развие в една сносна дисертация за някакаква научна степен която се опитваш да започнеш с поста си под №1980.Щом това ти е целта,започни я и я докарай докрай.А всички тук ще са оценители на твоите доводи които ще дадеш.Така ще се получи една публична защита за теб.Това е най –меродавното при една защита.Пиши.
    Не намесвам никого,само чета и сравнявам. Пак ти го пиша запасняк Стоян/ така разчитам ника ти и ако греша поправи ме./ – на дъното има мед/може да е и от рапица/ и центрофугата не го е изпръскала защото е гъст или захаросан.За пчелите той е готов за запечатване,няма приток на нектар за допълване и следва запечатване.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Прочети пост 1977 и се убеди че се опитваш да плагиатстваш мнение и теза, състоящи се от половин изречение.Това може да се развие в една сносна дисертация за някакаква научна степен която се опитваш да започнеш с поста си под №1980.Щом това ти е целта,започни я и я докарай докрай.А всички тук ще са оценители на твоите доводи които ще дадеш.Така ще се получи една публична защита за теб.Това е най –меродавното при една защита.Пиши.
    Не намесвам никого,само чета и сравнявам. Пак ти го пиша запасняк Стоян/ така разчитам ника ти и ако греша поправи ме./ – на дъното има мед/може да е и от рапица/ и центрофугата не го е изпръскала защото е гъст или захаросан.За пчелите той е готов за запечатване,няма приток на нектар за допълване и следва запечатване.

Много време ти трябваше за отново безсмислено увъртян пост.
    1. Ника ми го разчитай като zapstojan!
    2. Глада Гогол, глада...Щели да изядат излишния восък, а пък меда го запечатали.
    3. Не си мисли, че колегите са глупави.
    4. Няма ли да проведеш малко уроци по правопис?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Днес направих преглед на 10-12 семейства, тъй като времето беше около 12-13 градуса и печеше. Прегледа се състоеше в отваряне на кошера, установяване силата на семейството според кълбото,местонахождение на кълбото и наличие на медови запаси. Семействата , които прегледах са с понамалели кълба в сравнение с времето , когато ги накапах. Като цяло запасите бяха почти непипнати , а се бях уплашил, че ще купувам питки. Установих едно умряло семейство, което си беше слабо и го очаквах и едно без майка. Другите като цяло бяха добре. Отварях само слабите и средните, силните им знам дереджето и изобщо не мисля да ги пипам до Зарезан.
    Пожелавам на всички колеги успешно презимуване на семействата!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Днес направих преглед на 10-12 семейства, тъй като времето беше около 12-13 градуса и печеше. Прегледа се състоеше в отваряне на кошера, установяване силата на семейството според кълбото,местонахождение на кълбото и наличие на медови запаси. Семействата , които прегледах са с понамалели кълба в сравнение с времето , когато ги накапах. Като цяло запасите бяха почти непипнати , а се бях уплашил, че ще купувам питки. Установих едно умряло семейство, което си беше слабо и го очаквах и едно без майка. Другите като цяло бяха добре. Отварях само слабите и средните, силните им знам дереджето и изобщо не мисля да ги пипам до Зарезан.
    Пожелавам на всички колеги успешно презимуване на семействата!

Хиче,разбутва ли гнезда или само прегледа отгоре кълбетата?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Хиче,разбутва ли гнезда или само прегледа отгоре кълбетата?

Само на един , който видях, че са пръснати и установих, че е без майка. Иначе не съм ровил в плодника на другите, просто прегледах за запаси и гледах да няма някой ударил дъното на кошера . Видях няколко потни хранилки, по което съдя , че точно тези са почнали с пилото. Можеше да ги ровна, защото времето позволяваше, но не видях смисъл като видях каквото ме интересуваше. Следващ преглед по Зарезан!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •