Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 632 от 677 ПърваПърва ... 132532582622630631632633634642 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,311 до 6,320 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Преработена количка от Практикер:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	количка2.jpg
Прегледи:      370
Размер:	139.2 KB
ID:	10527

Име:	количка3.jpg
Прегледи:      364
Размер:	91.6 KB
ID:	10528

Име:	количка1.jpg
Прегледи:      366
Размер:	155.0 KB
ID:	10529
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011

Име:	kolichka.jpg
Прегледи:      323
Размер:	281.8 KB
ID:	10530За неравен терен си трябва по-големи гуми.
    Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от nih Виж публикацията

Име:	kolichka.jpg
Прегледи:      323
Размер:	281.8 KB
ID:	10530За неравен терен си трябва по-големи гуми.
    Точно! Не ми остава време да фотам моя превоз, инак е идентичен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Преработена количка от Практикер:
    Имам я същата преработена, но се наклонят рамките и понеже са без уширители се мачкат и за това не ми харесва.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Отново студен вятър и пчелите не работят, 3-4 дена работеха на слънчогледа до сега.

При мен се усети слънчогледа и вкараха добро количество нектар. Контрата е, че размених мед за пчели. За сега не е критично зле ама купчинките из пчелина си се заформиха. Поне слънчогледа има да цъфти още та да доопадат както си му е реда Попрепипах няколко от по-слабичките да видя как са долу и плодниците са задръстени, което ще рече, че вероятно и при другите е така.
    Единственото, което правя е да обмислям кои кошери да шкартирам. Ще махна към 20 бройки като половината ще ги подаря, а с другата ще пробвам ново място за пчелин.
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    При мен се усети слънчогледа и вкараха добро количество нектар. Контрата е, че размених мед за пчели. За сега не е критично зле ама купчинките из пчелина си се заформиха. Поне слънчогледа има да цъфти още та да доопадат както си му е реда Попрепипах няколко от по-слабичките да видя как са долу и плодниците са задръстени, което ще рече, че вероятно и при другите е така.
    Единственото, което правя е да обмислям кои кошери да шкартирам. Ще махна към 20 бройки като половината ще ги подаря, а с другата ще пробвам ново място за пчелин.
    А идеи и практики за задръстените плодници би ли споделил?

Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Практики нямам, че това ми е за първи път да ги оставям по-стеснени и то взе та се изля. Повечето ми кошери са на един магазин, а преди слънчоглед се посрещаше така само от априлските отводки. Тъкмо ще видя на живо какво толкова пък става като се блокира плодника. Не очаквам някаква друга паша и за това не се притеснявам особено + има доста време + подготвил съм се да сложа питки с мед и захар и ми се струва, че ще успеят да направят зимна пчела.
    Както се казва "Огледай се, ослушай се и тогава премини!". Пуснал съм ги на самотек за да засека как се държат при новите условия и дано успея да чуя какво ще ми кажат. Това крие рискове ама няма как, просто старите методи са още по-рискови.
    Медец

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Първо пълнят долу и ако имат паша и сила го качват горе.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Някой ако ми беше казал,че ще има нападение юли и при прецъфтяващ слънчоглед никога нямаше да повярвам. Вчера една отводка даде фира и замалко още две добре, че бях там и ги затворих. Днес съм на работа и ще бъде на самотек. Мед почти няма макар,че бяха три различни блока със слънчоглед . Да го извадя и почвам акара.
    Някой може ли да ме насочи за пълзящите как да действам.

Страница 632 от 677 ПърваПърва ... 132532582622630631632633634642 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •