Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 146

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    15.12.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Щом ти си видял на няколко ,значи вътре са стотици.Но сега не е момента за хим. третирания срещу тази гад.Особенно на силния,от него ще вадиш мед.Ако имаш време изрязвай всичкото запечатано търтиево пило,защото съм сигурен че нямаш заложена строителна рамка. Не хаби зап.пило/пчелите/ на силния за да ги даваш на слабака.По това време разнородно пило но 2 рамки говори за нефелна майка.Убий я, и след два –три дена вземи 1 рамка с току що снесени яйца от силния и я дай на слабака.Такива яйца са на рамка на която намериш майката да си върши задълженията т.е. снася.Махаш майката,оглеждаш питата какви са яйцата и даваш на слабака като запомняш на коя позиция е.Унищожи заченките на маточници на питите на слабака.Поилката я махни. Винаги ще ходят на течащата вода,дори и да е от фекалийната канализация.
    Търтеево пило сякаш не видях да има за сега .А при слабото семейство си мисля ,че не е толкова проблемът в майката , колкото че са останали много малко пчели и не могат да отгледат толкова пило ,като силното семейство .Ако я убия едва ли ще изкретат ,тези пчели са родени преди 29 май ,а тепърва нова майка означава да има млади пчели в края на август .Под разнородно пило имах предвид ,че в средата са го запечатали ,а по периферията още не .

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Getov95 Виж публикацията
    Търтеево пило сякаш не видях да има за сега .А при слабото семейство си мисля ,че не е толкова проблемът в майката , колкото че са останали много малко пчели и не могат да отгледат толкова пило ,като силното семейство .Ако я убия едва ли ще изкретат ,тези пчели са родени преди 29 май ,а тепърва нова майка означава да има млади пчели в края на август .Под разнородно пило имах предвид ,че в средата са го запечатали ,а по периферията още не .
    Не убивай майки! Те са пронесли преди две седмици. Гогол говори принципно. Мисля, че не е обърнал внимание на минали постове.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •