Наистина пиши си спокойно в тази тема. На мене със сигурност ще ми е интересно, но не ми се сърди, ако подлагам на критика някои противоречия.
В цялата тази история може и да има някаква капка истина, защото наистина в небето се наблюдават хиляди НЛО-та. Тоест това не го отричам - само се съмнявам във факта, че са си избрали един единствен човек, за да контактуват с него, и всички други ги пренебрегват. Ако наистина искаха да ни дадат някаква полезна информация, щяха да контактуват с много хора. А ако искаха да им повярваме и тази информация да се разпространява, щяха да ни дадат и доказателства.
Иначе сам разбираш, че контактите с един единствен месия звучат меко казано смешно и нелогично. Затова и аз си мисля, че всичко това е една голяма измислица на този месия, която измислица обаче донякъде се базира на реални факти, така че някъде може и да е познал. Познал е например в това, че извънземните проявяват небивал интерес към ядрените ни оръжия. Познал е и в това, че те са тука от хиляди години, и от време на време подпомагат развитието на човечеството. Познал е дори и в това, че понякога ни защитават от разни катаклизми, с които не можем да се справим.
Според мене всичко е една художествена измислица, която се опитва да навърже вече известните факти в някаква логическа взаимовръзка. Нищо лошо - има хора, които обичат да четат такива художествени измислици.
Трябва обаче да се спомене, че и други писатели по света са написали собствени версии на тези художестени измислици, някои от които звучат доста по-реалистично. Например поредицата ЗОНА 51 от Робърт Дохърти. За любителите на фантастиката горещо я препоръчвам да я прочетат. Робърт Донътри успява по един невероятен начин да събере в логическа последователност всички известни факти и митове от цялата човешка история, и да ги сглоби в една логично изглеждаща сага с участието на различни видове извънземни в нея.