Първоначално публикувано от
Mladenoff
Това е примерна сминка от интернет - в моите вътре нямаше нищо(идеята е че изглеждаха по същия начин), пък незнам и от де ще намерят яйце за да го сложат вътре, след като са си утрепали майката... Сега какво правя? Ако ги оставя на самотек си стават чиста търтовка(?) или има начин да се измъкнат сами от помиината яма, в която се вкарахме с общи усилия? Тоя кошер е на 12 рамки(седем рамки, люпещо се в момента пило) с два магазина и покриват почти всичко, направо ще ми се разбие сърцето ако се съсипе..., отделно че от миналата година по това време до сега са изяли 50 кила захар,20 литра инверт и едно кило прашец (освен това дето са си принесли) за да ги напомпам така.
Ако си купя три майки и ги разцепя на три отводки по четири рамки, дали няма да се вкарам пак в същия филм, дето го гледам сега? Ако имат шанс да се измъкнат сами ги оставям да се опрявят, без това вътре има пчела да напълни и втория магазин, а на мен повече мед тая година не ми трябва...
Само немога да си обясня, ако са утрепали майката, която им сложих преди десет дни, от де яйце за тази ларва, която е на три дни?