Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 991

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Приятел си търси центрофуга нова. Ще гледа 10-15 кошера, трябва му нещо малко ръчно. Ако някой може да ми препоръча нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    https://www.techtron-doo.com/en/tang...-3-frames.html
    Преди години я взех от Русе.Сега не виждам да я предлагат.С малка доработка е идеална.На краката каучукови тампони от двигател на стара Шкода 120.Аксиално-радиален лагер на дъното.Но това са екстри.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    След поредната година на голям брой скъсани пити и дълго време за центрофугиране,реших да преправя касетата от радиална в касетъчна(хордиална),та интересуваме някой дали е правил подобно нещо и ако може да ми даде полезни съвети за тази преустройка

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    След поредната година на голям брой скъсани пити и дълго време за центрофугиране,реших да преправя касетата от радиална в касетъчна(хордиална),та интересуваме някой дали е правил подобно нещо и ако може да ми даде полезни съвети за тази преустройка
    6та година работя с радиална 24 рамкова и имам само няколко скъсани рамки и то в началото когато я пробвах. Или не обтелваш както трябва или центрофугата нещо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Най вероятно е заради обтелването,4 хоризонтални тела на ЛР рамка,друг е въпроса че медът излиза за 20-30 минути и общо взето със малката центрофугата 4 рамки хордиална вадя същото количество мед за това време, рамките там ги въртя за по малко от 2 минути на страна,Абе решил съм твърдо да преправям кошницата в късетъчна,по мои сметки ще центрофугирам 9 рамки за 4 минути производителността ще се вдигне в пъти

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз работя с 6 вертикални тела и 24 магазинни ги въртя за 5мин а корпусните на по бавната за 10мин. Според мен за радиална центрофуга вертикалното обтелване е по добро.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    То и при мен за 10 минути мога да ги извъртя но ще остане някакво количество мед,докато при хордиална центрофуга рамките ги вадя почти сухи за 2 минути със високи обороти тръгвам директно и досега рамка скъсана там нямам

Наблюдател
    Регистриран
    09.01.2011
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    старата ни центрофуга е стара руска касетъчна центрофуга (от време на време излизат по обявите такива) Преработил съм я с долно задвижване и сменям кошовете: радиален за 20 магазинни рамки и оригиналният касетъчен за 4 плодникови. Направил съм управлението автоматично за радиалният кош и полуавтоматично за касетъчният кош (поради малкият диаметър касетите се завъртат ръчно в различните посоки, затова не може да е напълно автоматично.) Съответно с три бутона: 1ви посока едно 40 секунди бавно; 2-ри посока две 40 секунди бавно и 2 минути бързо, после бутон три - посока едно 2 минути бързо.
    мързела - основен двигател на прогреса !

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Колко на брой е максимума за плодникви ДБ рамки при големите центрофуги ?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •