Приятел си търси центрофуга нова. Ще гледа 10-15 кошера, трябва му нещо малко ръчно. Ако някой може да ми препоръча нещо.
Приятел си търси центрофуга нова. Ще гледа 10-15 кошера, трябва му нещо малко ръчно. Ако някой може да ми препоръча нещо.
https://www.techtron-doo.com/en/tang...-3-frames.html
Преди години я взех от Русе.Сега не виждам да я предлагат.С малка доработка е идеална.На краката каучукови тампони от двигател на стара Шкода 120.Аксиално-радиален лагер на дъното.Но това са екстри.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
След поредната година на голям брой скъсани пити и дълго време за центрофугиране,реших да преправя касетата от радиална в касетъчна(хордиална),та интересуваме някой дали е правил подобно нещо и ако може да ми даде полезни съвети за тази преустройка
Най вероятно е заради обтелването,4 хоризонтални тела на ЛР рамка,друг е въпроса че медът излиза за 20-30 минути и общо взето със малката центрофугата 4 рамки хордиална вадя същото количество мед за това време, рамките там ги въртя за по малко от 2 минути на страна,Абе решил съм твърдо да преправям кошницата в късетъчна,по мои сметки ще центрофугирам 9 рамки за 4 минути производителността ще се вдигне в пъти
Аз работя с 6 вертикални тела и 24 магазинни ги въртя за 5мин а корпусните на по бавната за 10мин. Според мен за радиална центрофуга вертикалното обтелване е по добро.
То и при мен за 10 минути мога да ги извъртя но ще остане някакво количество мед,докато при хордиална центрофуга рамките ги вадя почти сухи за 2 минути със високи обороти тръгвам директно и досега рамка скъсана там нямам
старата ни центрофуга е стара руска касетъчна центрофуга (от време на време излизат по обявите такива) Преработил съм я с долно задвижване и сменям кошовете: радиален за 20 магазинни рамки и оригиналният касетъчен за 4 плодникови. Направил съм управлението автоматично за радиалният кош и полуавтоматично за касетъчният кош (поради малкият диаметър касетите се завъртат ръчно в различните посоки, затова не може да е напълно автоматично.) Съответно с три бутона: 1ви посока едно 40 секунди бавно; 2-ри посока две 40 секунди бавно и 2 минути бързо, после бутон три - посока едно 2 минути бързо.
мързела - основен двигател на прогреса !
Колко на брой е максимума за плодникви ДБ рамки при големите центрофуги ?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))