Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 908

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Възможно е шведите да са прави за себе си. Разчитали са на съзнанието на гражданите до последно, достигнали са правилното ниво на епидемията и сега ще я подтиснат с адекватни мерки. Защо мисля така - защото на епидемията трябва да се даде възможност контролирано да зарази по-голямата част от населението, за да отшуми и изчезне. Ние какво правим - подтискаме я на много ниско ниво и с тези темпове ще ни трябват 10 години, докато се изгради масовия имунитет. Само че ограничителните мерки ще са до време - в един момент глада ще направи положението неудържимо, отведнъж ще се срине възможността за каквито и да са мерки, след което ще избухне зараза много над възможностите на здравната ни система, която в това време вече ще е останала без пари, както всички останали. Според мен мерките трябва да са такива, че да може да се заразяват толкова хора, колкото може да поеме здравната система - ако се увеличат много - затягат се мерките, ако намалеят - разхлабват се. Деликатен баланс ще е това, но през цялото време броят на починалите ще е озаптяваща мярка срещу недоволството от карантината. Във ваксина не вярвам, дано да се намери и да не съм прав.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Възможно е шведите да са прави за себе си. Разчитали са на съзнанието на гражданите до последно, достигнали са правилното ниво на епидемията и сега ще я подтиснат с адекватни мерки. Защо мисля така - защото на епидемията трябва да се даде възможност контролирано да зарази по-голямата част от населението, за да отшуми и изчезне. Ние какво правим - подтискаме я на много ниско ниво и с тези темпове ще ни трябват 10 години, докато се изгради масовия имунитет. Само че ограничителните мерки ще са до време - в един момент глада ще направи положението неудържимо, отведнъж ще се срине възможността за каквито и да са мерки, след което ще избухне зараза много над възможностите на здравната ни система, която в това време вече ще е останала без пари, както всички останали. Според мен мерките трябва да са такива, че да може да се заразяват толкова хора, колкото може да поеме здравната система - ако се увеличат много - затягат се мерките, ако намалеят - разхлабват се. Деликатен баланс ще е това, но през цялото време броят на починалите ще е озаптяваща мярка срещу недоволството от карантината. Във ваксина не вярвам, дано да се намери и да не съм прав.
    Възможностите на нашата здр. с-ма не са много големи, а това с достигането на пика е доста относително и се разбира чак когато премине, а и контролирано заразяване е възможно само в сферата на фантазията поради спецификата на болестта.
    В САЩ за последните 5 дена около 10хил. трупа заради тоя "измисления" вирус. Тръмп се кълне, че пика идва скоро, но за мен това са пожелателни твърдения и тепърва ще мрат

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    ...това с достигането на пика е доста относително и се разбира чак когато премине...
    Точно, че е относително - ще достигнем някакъв пик при сегашните карантинни мерки. Вируса обаче си остава, като се охлабят мерките и над 90% от населението е податливо на болестта - ето ти нов пик и отново затягане на мерките. "И така до края на света", т.е. докато достигнем ниво на имунитет, възпрепятстващо по-нататъшното развитие на епидемията в неприемлив мащаб. При американците явно този процес ще протече по-бързо, с цената на струпване на неизбежните жертви в по-кратък период. После, заедно с китайците, отново ще са начело на света.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Точно, че е относително - ще достигнем някакъв пик при сегашните карантинни мерки. Вируса обаче си остава, като се охлабят мерките и над 90% от населението е податливо на болестта - ето ти нов пик и отново затягане на мерките. "И така до края на света", т.е. докато достигнем ниво на имунитет, възпрепятстващо по-нататъшното развитие на епидемията в неприемлив мащаб. При американците явно този процес ще протече по-бързо, с цената на струпване на неизбежните жертви в по-кратък период. После, заедно с китайците, отново ще са начело на света.
    до месец би трябвало да има открито адекватно лечение и нещата постепенно ще се подредят, мое мнение

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Познавам няколко човека изкарали вируса, всички казват че са го изкарали за 2-3 дена и то много леко. В Холандия дават 5 дена болничен за covid на 6тия ден си на работа ако няма усложнения.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    до месец би трябвало да има открито адекватно лечение и нещата постепенно ще се подредят, мое мнение
    Може и да стабилизираме нещата до края на лятото. Но, ако тая гад оцелее до зимата? Не ми се мисли какво ни чака, когато се омеси с другите грипове. Мисля да напълня двеста литровото буре с мускатова......
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Може и да стабилизираме нещата до края на лятото. Но, ако тая гад оцелее до зимата? Не ми се мисли какво ни чака, когато се омеси с другите грипове. Мисля да напълня двеста литровото буре с мускатова......
    вярвай ми с тия маски, дезинфектанти и дистанция, тривиалните болести просто нямат шанс
    тъпото е че ще пропусна морето тая година, та не ми пази бирата ами я изпий, пък догодина ако е рекъл Господ...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Адекватно лечение има и за обикновения грип - затова с лекарства траел седем дни, без лекарства - една седмица.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Адекватно лечение има и за обикновения грип - затова с лекарства траел седем дни, без лекарства - една седмица.
    С грипа се срещаме абсолютно всяка зима. Имунната ни система е тренирана. Спомни си какъв бич са били шарката и др. "европейски" болести за индианците. Просто не са имали имунитет към тях.
    Изказванията на всички медицински лица, някои от които професори, хора който се занимават сериозно с наука казват, че точно с такъв тип вирус досега не сме се сблъсквали и не трябва да се подценява.Вярвам на тези хора. Нито един не го е определил като безобиден. Да, 80% го прекарват супер леко, някои безсимптомно, но пък е много вирулентен, а останалите 20% от няколкото милиарда какво да правят?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •