За тоя вирус ми стана ясно, че:
1.Не трябва да излизаш от къщи, но ако е нужно – може.
2.Маските изобщо не помагат, но трябва да ги носиш.
3.Магазините са затворени, но могат да отварят, ако е нужно.
4.В болница не трябва да се ходи, но ако е нужно – може.
5.Този вирус е смъртоносен, но по принцип не е страшен.
6.Ръкавиците не помагат, но са нужни.
7.Всички си стоят вкъщи и всички излизат.
8.В магазините е пълно с храна, но храната в магазините не достига.
9.На децата не действа, но и децата са в зоната на опасност.
10.Оборудването не достига, но оборудването е достатъчно.
11.Има много симптоми за това, че си болен, но можеш да го изкараш и без симптоми.
12.За да не боледувате трябва да тренирате, но във фитнеси, спортни зали, спортни площадки и стадиони – не може.
13.Най-полезни са разходките на слънце и въздух, но навън /особено в парковете/ не може.
14.Дебелите са в рисковата зона, но по-добре да си стоят вкъщи и да ядат нещо.
15. Не може да ходиш на работа, но трябва да работиш.
16. Не получаваш заплата, но трябва да плащаш сметки, все едно получаваш.
17. Не се знае с какво се лекува вируса, но всеки ден има излекувани.
Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.
Точно затова сме се разпищолили, защото не сме видели четвъртития. Много се дразня. Едни могат да се ограничат и жертват удобството си за общото благо, други се държат все едно не става дума за тях. И аз и жена ми спряхме работа от 13.03., детето от тогава е излизало точно веднъж за 20 мин. във виелицата по време на първия пролетен сняг. И в следващия момент виждаш хора дето си се шляят по улиците барабар с малки деца, дори бебета, колездачи навсякъде щъкат, пенсионери се мотат безцелно, а ужким най-вече тях пазим. Е ми не сме народ. И си заслужаваме съдбата.
Не правиш добре, ако не си изкарваш детето на чист въздух.И моите не бяха излизали повече от месец, но вчера и днес си бяхме по село.Ходихме на овощната градина, водих ги за риба и са доста доволни. Имам приятел лекар, който ми каза, че по този начин, неизлизайки, остават без имунитет.Според мен на чист въздух е хубаво човек да излезне поне за час, независимо от мерките. Нали идеята е да нямаш контакт с други хора, за да не се заразиш или да пренесеш заразата ако си заразен.
Много ми е странно като видя хора по улицата, които носят маски.Интересно ми е как ще се заразят на улицата, нали уж става по въздушно-капков път. Абе с тези мерки си прецакахме и без това слабата икономика.Ще дойде време много скоро, когато на хората няма да им пука за вируса като са без работа и нямат пари.
Мнение от Америка. https://m.fakti.bg/mnenia/464570-pre...k*****➤*****
Чети и това което не са ти разрешили от "Партията-държава". Китай вече възстанови 80% от производството си.До 3 месеца отново ще дърпа световната икономика.Да , ама това не е по вкуса ти явно.Трябва да се сее страх и безнадежност у хората.Това е линията на "партията".А тя е права.И каквото каже Б.Б. е божие слово.Аман от комунисти.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Не се правя, това съм учил и завършил, с това си изкарвам към момента прехраната. Разбира се, че чета и гледам по света какво се случва и знам, че от нас не зависи голяма част от случващото се в момента. Но все пак е важно да не спираме работа, защото един от двигателите на икономиката е платежоспособно население, което да потребява.И да, прав си, че ще дойде момент , в който ще се произвежда, но няма да може да се продава заради безпаричие.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))