Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 45 от 58 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 441 до 450 от общо 580
    Наблюдател
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    с.Новград
    Времето за питки отдавна мина, защо не им давате сироп?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А,кое те кара да си мислиш,че сиропа е по-доброто решение?

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от bopetkov Виж публикацията
    Времето за питки отдавна мина, защо не им давате сироп?
    Защото никой не ми казва как да вкарам белтъчните добавки в сиропа.
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Защото никой не ми казва как да вкарам белтъчните добавки в сиропа.

Какви белтъчни добавки, бе братчет. Природата бълва прашец в изобилие.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какви белтъчни добавки, бе братчет. Природата бълва прашец в изобилие.
    Тръгнали да обясняват на шопо за коронавируса, за извънредното положение и за карантината - слушал, слушал па се изказал: " Тоя вирус не знае я коко мога да лежим"
    След като затопли след последното застудяване мойте вече прашец не носят - предимно нектар, а мен не ме утройват шопи в кошерите - решили са че им е студено да отглеждат пило на макс, ама не знаят че у нас аз вземам решенията...
    То че има прашец, има ама ти виждал ли си как се гуши гъска? Като им го набуташ в устата, пардом в хоботчето, очат-нечат, че го ядат, дори и да нямат голяма нужда от него. Като се нагрухат с протеини, искат-нискат, ще форсират гледането на пило, а на мен ми трябва форс та да си напълня кафезите. Едно е някой да те слуша безприкословно и ти да му казваш какво да прави и съвсем друго е да се опитваш да водиш някой, а той да си прави квото си иска, та мойте пчели са от втората категория...
    Но аз си знам какви ги забърквам, хората с опит вече се изказаха за подхода ми:
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Така и ние се учим де - казваме си - не прави като Mladenoff.
    А аз трупам опит по нестандартни начини и се опитвам да вкарвам новаторски решения - то неизбешно да бъркам ама поне ми е полезно, за пчелите не съм убеден че им е полезно, ама късмет - не можеш да си изираш стопанина. Скоро видях как се отглеждат краставици без почва - семената се слагат в няква вата и тя се напоява със специално приготвен разтвор на всичко дето им трябва, не че ще го правя постоянно това с пчеличките ми, ама имам 12 кафеза а от тях само два са пълни, а от пазара не се знае кво си купуваш - краставичарите имам предвид, де, да не ми се обиди някой от отводкопроиводителите.

Пчелите са ми между другото - ако тях успея да накарам да правят квото искам, значи ще се получи и с жената.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    ....

А аз трупам опит по нестандартни начини и се опитвам да вкарвам новаторски решения - то неизбешно да бъркам ама поне ми е полезно.
    Ти ще си бъдещия български Дадан или Лангстрот. Ама умерено с новаторските решения, че един, като теб си занули пчелините-май.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ти ще си бъдещия български Дадан или Лангстрот. Ама умерено с новаторските решения, че един, като теб си занули пчелините-май.
    Не е важно че ги е занулил - всяка нула е едно ново начало, пък и гледай го от хубавата страна - вече си е имал достатъчно инвентар за рестарта, няма да е като при мене преди около година - прояден от молци кафез, гнили рамки с ръждясала тел и рояче дето ми се събира в двете шепи...

Между дрогото, все още са ми бесни - детето сутринта са го ухапали, а връщам се от работа и що да видя: жената ми конфискувала булото и с него щъка по двора, гледям я и не вярвам на очите си - помощник ще си имам за пчелите(!!!), а то каква била работата... Добре че нямам съдеди - щяха да ме изнесат в средата на карантината. От бирената мая ще да е... следващия път без нея в бъркоча, че да си го докажа твърдението.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    От бирената мая ще да е... следващия път без нея в бъркоча, че да си го докажа твърдението.[/QUOTE]

Това, кето правиш е тормоз над горките пчели, няма такова нещо да не вкарват прашец, а той е в изобилие. Не ги подбуждай с питка или поне я направи както трябва. Използвай и пудра захар за сгъстяване, не слагай вода, питката трябва да е по-сушичка при поставянето. За да не стане беля сложи я върху по-голям от нея найлон и следи дали не е потекла. Така може да ти отиде и някоя майка. А за развитието не се притеснявай, много бързо ще употребиш инвентара и ще ти трябва нов. С две думи бързай бавно и се меси по-малко. Има още много, но да не ставам досадна. Успех

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Така може да ти отиде и някоя майка.
    Опс! За това не се бях сетил... Приемам съвета!

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Опс! За това не се бях сетил... Приемам съвета!

Направи си захарен сироп 1:1 и не се занимавай с глупости и бъркочи.Сега ако няма прашец в природата, зимата ли да има?!
    Успех!

Страница 45 от 58 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •