Времето за питки отдавна мина, защо не им давате сироп?
Времето за питки отдавна мина, защо не им давате сироп?
А,кое те кара да си мислиш,че сиропа е по-доброто решение?
Тръгнали да обясняват на шопо за коронавируса, за извънредното положение и за карантината - слушал, слушал па се изказал: " Тоя вирус не знае я коко мога да лежим"
След като затопли след последното застудяване мойте вече прашец не носят - предимно нектар, а мен не ме утройват шопи в кошерите - решили са че им е студено да отглеждат пило на макс, ама не знаят че у нас аз вземам решенията...
То че има прашец, има ама ти виждал ли си как се гуши гъска? Като им го набуташ в устата, пардом в хоботчето, очат-нечат, че го ядат, дори и да нямат голяма нужда от него. Като се нагрухат с протеини, искат-нискат, ще форсират гледането на пило, а на мен ми трябва форс та да си напълня кафезите. Едно е някой да те слуша безприкословно и ти да му казваш какво да прави и съвсем друго е да се опитваш да водиш някой, а той да си прави квото си иска, та мойте пчели са от втората категория...
Но аз си знам какви ги забърквам, хората с опит вече се изказаха за подхода ми:
А аз трупам опит по нестандартни начини и се опитвам да вкарвам новаторски решения - то неизбешно да бъркам ама поне ми е полезно, за пчелите не съм убеден че им е полезно, ама късмет - не можеш да си изираш стопанина. Скоро видях как се отглеждат краставици без почва - семената се слагат в няква вата и тя се напоява със специално приготвен разтвор на всичко дето им трябва, не че ще го правя постоянно това с пчеличките ми, ама имам 12 кафеза а от тях само два са пълни, а от пазара не се знае кво си купуваш - краставичарите имам предвид, де, да не ми се обиди някой от отводкопроиводителите.
Пчелите са ми между другото - ако тях успея да накарам да правят квото искам, значи ще се получи и с жената.
![]()
Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!
Не е важно че ги е занулил - всяка нула е едно ново начало, пък и гледай го от хубавата страна - вече си е имал достатъчно инвентар за рестарта, няма да е като при мене преди около година - прояден от молци кафез, гнили рамки с ръждясала тел и рояче дето ми се събира в двете шепи...
Между дрогото, все още са ми бесни - детето сутринта са го ухапали, а връщам се от работа и що да видя: жената ми конфискувала булото и с него щъка по двора, гледям я и не вярвам на очите си - помощник ще си имам за пчелите(!!!), а то каква била работата... Добре че нямам съдеди - щяха да ме изнесат в средата на карантината. От бирената мая ще да е... следващия път без нея в бъркоча, че да си го докажа твърдението.
Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!
От бирената мая ще да е... следващия път без нея в бъркоча, че да си го докажа твърдението.[/QUOTE]
Това, кето правиш е тормоз над горките пчели, няма такова нещо да не вкарват прашец, а той е в изобилие. Не ги подбуждай с питка или поне я направи както трябва. Използвай и пудра захар за сгъстяване, не слагай вода, питката трябва да е по-сушичка при поставянето. За да не стане беля сложи я върху по-голям от нея найлон и следи дали не е потекла. Така може да ти отиде и някоя майка. А за развитието не се притеснявай, много бързо ще употребиш инвентара и ще ти трябва нов. С две думи бързай бавно и се меси по-малко. Има още много, но да не ставам досадна. Успех
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 1 гост (и))