Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 632

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Ако това те успокоява и аз минах 2 пъти с ОК и изобщо не съжалявам,въпреки препоръката за веднъж на поколение.Купих си от черните турски ленти август за намаляне инвазията на акара , защото знам че не вършат както искам работа, както и плаки с МК.Третирах около 15 август и резултата след 10 дни изобщо не ме удовлетвори, тъй като виждах акар по пчелите и знаех , че имам сериозна опаразитеност.Под плаките с МК обаче резултата беше друг, беше се изринало с акар и реших да ги мина с ОК в началото на септември.Резултата беше потресаващ, все едно не съм минавал с ленти. Доста падал акар, имам снимки на контролните ленти след всяко третиране. Минах ги и ноември, като и тогава падна доста акар.Нямам загуби и семействата са добре в момента, което ми доказва че съм действал правилно. Сега не мисля да третирам, но смятам след акацията да ги накапя, като мисля пак да си действам и със СР.
    Успех!
    Радвам се че си открил сам за себе си истината за лентичките. Аз съм върл противник на цялата палитра от т.нар. "лентички", без изключения. И колкото по не се ползват, толкова по-добре за нас и пчелите ни. А и за хората които консумират меда ни, което поне според мен не е маловажно.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Радвам се че си открил сам за себе си истината за лентичките. Аз съм върл противник на цялата палитра от т.нар. "лентички", без изключения. И колкото по не се ползват, толкова по-добре за нас и пчелите ни. А и за хората които консумират меда ни, което поне според мен не е маловажно.

Аз също мисля като теб за всякакъв вид ленти и когато чуя за някой приятел/колега за голяма смъртност винаги получавам отговор за третиране с някакви ленти.Лентите до момента използвах за намаляване на инвазията на акара,поради продължителното им действие(35 дни), но никога не съм разчитал на тях за борбата с акара. Основното ми третиране е ОК с накапване като няма пило-ноември.Само,че виждайки акар по пчелите прецених, че ще имам много увредени до ноември и ги минах още началото на септември, не съжалявам за действието си.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Тук грешиш. Не всички ленти вредят. В този смисъл постоянното дрънкане, че ОК вреди на пилото взе да ми дотяга. Знае ли някой на базата на какво се твърди това? Не никой не знае, защото не се казва. Трябвало да се сменят постоянно препаратите? Някой хора не могат да скрият пристрастията си към определен продукт. През 2018 постоянно третирах чрез накапване с оксалова и мравчена киселина. Е, като толкоз много вреди на пилото, що всички семейства септември бяха с между 5-8 рамки запечатано пило?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Тук грешиш. Не всички ленти вредят. В този смисъл постоянното дрънкане, че ОК вреди на пилото взе да ми дотяга. Знае ли някой на базата на какво се твърди това? Не никой не знае, защото не се казва. Трябвало да се сменят постоянно препаратите? Някой хора не могат да скрият пристрастията си към определен продукт. През 2018 постоянно третирах чрез накапване с оксалова и мравчена киселина. Е, като толкоз много вреди на пилото, що всички семейства септември бяха с между 5-8 рамки запечатано пило?
    Не говоря за лентички, картончета и т.н. напоени с някаква киселина. Имах предвид многообразието от "лентички"(мисля вносни), напоени с препарати, акарициди и с още един Бог знае какви други неща и в какви концетрации. Някой беше изредил наименованията им по-горе, а бе съкратено: ффак

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •