Вчера махнах пликове на всички. 50 % силни 50 % средни и 2 слаби зазимени с недобри майки. Някой сами бяха изнесли пликовете. Другата седмица започвам Hive alive.
Вчера махнах пликове на всички. 50 % силни 50 % средни и 2 слаби зазимени с недобри майки. Някой сами бяха изнесли пликовете. Другата седмица започвам Hive alive.
Ходих да допрегледам кошерите и са добре, драснах им медец да си хапнат и съм горе-долу доволен от видяното. Сложих питки с мед на тези, които не можах да прегледам за да съм спокоен покрай тея застудявания и се замислям да ги намаля леко, че бройката ми е множко, а природата вече не ме покрива.
Трънките винаги са били подбудата в началото на годината, само че тази няма да е точно така. Има цъфнали, има попарени от сланата, има на бутон и има едни, които сигурно ще отварят за Великден. Просто го няма онова бяло поле и питите с прашец в кошера. Баира продължава още малко.
Медец
Чета и се чудя в България ли съм или някъде в страната на чудесата,някои разширяват 4 или 5 восъчни основи март месец,други нямат една умряло пчела 7 години.Отказвам се от пчеларството.
Колега спаси ми живота снимаи ги тези основи след 10 дена да ги видим осеменене ли са ,изядени ли са как са.хранилките какви са,хвалипръцковчините ти могат да объркат някои млад колега и да почнат да стягат центрофугите.
Валко, бачо ти Ангел Йосифов е друга работа. При него нещата колкото и невероятно да звучи се получават. Майстора си е майстор. Има и други такива, но от общия шум не им се чува думата, а това с нищо не помага на останалите. Ако се вникне в думите им, си мисля, че ще има успехи в работата с пчелите. Всеки обаче си мисли, че си си е башка-майстор и всичко му е ясно и друго мнение не взема. Започваме с едни подигравки и накрая гоним най - свестните и разбиращи този занаят, а след това си бием главите У дувара. Но това си е българска черта - да пребиваме и най - доброто което някъде се появило вместо да го съхраняваме.
С най голямо удоволствие,но няма да е след 10дена.Ако беше да ходя след 2 седмици,нямаше да си давам зор.И все пак,ако настояваш за снимки,може да разгледаш от миналите години,някъде из форумите.
п.п.Всъщност,познавам те,макар и само виртуално.Теб би те удовлетворила,снимка на во изядена от всякъде,амааааа,ще те разочаровам.
Смятам повече да не пиша в този форум,ще прогоня някои капацитет.Снимката е красота от кои месец е и коя година.Винаги хващам противоречията и затова съм Тома неверни,след колко време ще режеш строителната рамка,снимаи ги тогава тези прословути восъчни основи с един вестник от същия ден.Успех.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))