Аз работя с едни ръкавици от плат и кожа, но днес ме ужили през нея, а вчера пробвах с тези които са гумени (хирургически), но мн лесно се късат и ме ужили и с тях. До вчера имах 3 кошера и от тях са ме жилили няколко пъти, но като сложа малко лед и не съм имал проблем с подуване. Вчера си купих още 3 кошера, но тези пчели са доста по нападателни и само да посегна да вадя пита и ми налитат по ръцете и се опитват да ме жилят. Вчера ме ужили една пчела от тях по пръста и ми се поду цялата ръка до китката, включително и другите пръсти. Днес сутринта ме ужили друга пчела по другата ръка и сега и тя се е подула цялата. Това сериозно ми вреди понеже не мога да работя, защото ръцете са ми са се подули и немога да си свия пръстите, а и ме болят и немога да вдигна нищо по сериозно . Дали може пчелите да са болни от нещо и заради това да се подувам от тях толкова много, а от другите да ми няма нищо? Благодаря на всички които са ми отговорили. Ще пробвам това с оцета другия път когато ме ужили, дано да има ефект.