Аз съм с ДБ 10. Плодника си стои на стойката и изобщо не го пипам. Покрият ли и последната рамка с пчели, слагам магазин а като запълнят и него, следващия. Миналата година, пък и тая, кълбенцата бяха толкова малки, че постоянно им слагах питка от страх да не загинат. В края на май имах плодник и три а на които сложих и четири магазина плътно покрити с пчели. Това което направиха за десетина дена, при цъфнала драка от стотици декари непосредствено над пчелина, просто не е за вярване. А хамалогията е, че ротирах един два пъти магазините, но само магазините а те са по-леки от ЛР корпусите и не виждам кое му е сложното и тежкото.
Аз ги гледам по съшият начин, да не съм луд да правя ротации. Заради кръста направих хибридна система като ползвам бонусите на ДБ и ЛР и всичко е много по лесно и по леко.
Аз със ДБ 10/8 плодник върху плодник,като основно работя със плодникова рамка.Имам и зареднени магазини отдолу на някой места.Тежко става когато има мед,ама тежи когато го има
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))