Ангеле, има хора които не ги интересува каква е цената в големите магазини, но купуват само от там и е много трудно да ги накараш да купят директно от производител. Спецовете по маркетинг ги разбират тия работи, а и ти си го казал в коментара си. Казваш че разбираш от икономика, ама да ти дам един акъл, ако позволиш - НИКОГА не връщай човек който ти е дошъл на крака за твоя стока ! Втори път може и да не се появи. Ако трябва дай му на половин цена, като му хареса качеството /не се съмнявам/ рано или късно се връща пак при теб, без да го интересува цената. И обикновено води друг със себе си. Това съм го научил от турци и при мен действа безотказно. Ма те турците и друго правят - ако няма стоката го праща при приятел, а не в търговските вериги.
Пламен Ганев, разбирам те отлично за какво говориш. Преди малко в раздела за статиите пуснах нещо за Беларус. Не се съмнявам че ще го прочетеш, но едно изречение в резюме: Територия два пъти колкото БГ, половината гори и блата, население два пъти колкото БГ, няма безработица и свръхбогати, има ГОСТ !!!, до края на годината 5 млрд Е агроизнос . А да, нямало демокрация, казват. Ти си интелигентен човек, познай още две три години и дали ще има български търговец, който да се съзтезава с държавната машина на Беларус ? Друг детайл - Беларус на Лукашенко е в митнически съюз с Русия на Путин /там пък нашето място отдавна е заето отТурция/ а всички сме гледали филма "Москва не вярва на сълзи", още много пъти ще го гледаме. Има ли някой който не е разбрал защо Луканов/Филип Димитров смачка ТКЗС и практически ликвидира АПК на страната ?? Щото сега щяхме да правим по 10 млрд Е агроизнос. Разбира се и сега правим няколко млрд само че те отиват в джобовете на няколкостотин семейства, другите лапат боклуците и отровите на света и чакаме на ДДС и акциза за да вкараме 5-6 млрд Е в бюджета.
Така че си оставаме на ниво тенекии и бусове - какъв напредък само - преди един век Бай Ганьо е тичал с мускалите след влака в Будапеща !!
Между другото не знам дали и това няма да секне в скоро време. В момента в Европа се води битка за зехтина /ще спечелят големите/, може след това да подхванат и меда, ам чи тъй де - нал дадоха субсидии, порадвахме се, трябва да си ги вземат обратно.
Извинявам се ако съм развалил настроението на някого.

Цитат