Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Здравейте. Знаете ли, че не може да се изпращат пчелни продукти в Германия и наложен акциз от тяхна страна?
    Не само за там, а за целия ЕС май. Преди две седмици станах неволен свидетел на разговор в офис на една куриерска фирма. Обясняваха на една госпожа какво може и какво неможе да има в колета за Чехия. Направи ми впечатление: " лекарства, храни без произход (домашни), ..... и други забранени вещества". Жената каза: "аха - наркотици", пък служителката "ами то за меда май по-строг контрола". Та се замислих дали това е във връзка с изискванията на някакъв еврорегламент или на българските фирми износителки.

Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не само за там, а за целия ЕС май. Преди две седмици станах неволен свидетел на разговор в офис на една куриерска фирма. Обясняваха на една госпожа какво може и какво неможе да има в колета за Чехия. Направи ми впечатление: " лекарства, храни без произход (домашни), ..... и други забранени вещества". Жената каза: "аха - наркотици", пък служителката "ами то за меда май по-строг контрола". Та се замислих дали това е във връзка с изискванията на някакъв еврорегламент или на българските фирми износителки.
    И аз днес останах изумен как така, ще подлежи на акциз пчелния мед наред с алкохола и цигарите. Може би, изкупната цена на меда затова е толкова ниска?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 18 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 18 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •