Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 496 ПърваПърва ... 917181920212969119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 4956
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    [quote="Владо-Gillan"]Каква цена на меда искате????Не може хората да взимат заплати по 250, 300 лева а мед да струва 12 лв примерно.Не ни сравнявайте цените с другите държави, има държави дето мед се продава за 12 евро килограма, ама стандарта на живот им е друг.Тук хората се самоубиват че няма с какво да си купят хляб на децата, а ние ревем за цени.

Меда който ние продаваме не се консумира в БГ.Така че всичко написано от теб така поетично и патриотично губи смисъл
    1000 пчелари - 1000 технологии

[quote="Пламен Ганев"]
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    Каква цена на меда искате????Не може хората да взимат заплати по 250, 300 лева а мед да струва 12 лв примерно.Не ни сравнявайте цените с другите държави, има държави дето мед се продава за 12 евро килограма, ама стандарта на живот им е друг.Тук хората се самоубиват че няма с какво да си купят хляб на децата, а ние ревем за цени.

Меда който ние продаваме не се консумира в БГ.Така че всичко написано от теб така поетично и патриотично губи смисъл

ааааааааааа губи смисъл???А като не е за България, за къде е?????По тази логика вместо да чакате търговеца, качете тенекиите в микробуса, и газ към запада.Ти колко човека познаваш, дето изнасят за навън.А на бас че познавам 3 пъти повече, който продават на вътрешния пазар.Колелото на живота не се върти около 30-40 човека, дето изнасят меда си зад граница.Мислиш ли че някой го засяга каква цена ви дават в Германия?Всеки гледа 10 стотинки да са, ама да се повече, и да ги вземе тук и веднага.Не да разчита на Германия или Франция.Меда който се продава тук какъв е по тази логика?Китайски, аржентински, Патагонски и разни други държавички ли?Смея да твърдя че по пазарите, и улиците ни се продава един от най качествените медове на света, и какво от това?Как да кажа на някой човек дай ми 10 лева за буркан, като знам че работи или взима пенсия или заплата, само колко да оцелее.80 процента от хората тук, са на ръба на оцеляването.И меда ви като не се консумира в България, какво от това????Продължавайте в същия дух, търсете Германия, Гърция и т.н.По този начин се освобождава една ниша на вътрешния пазар за нас по малките и дребни пчелари.И ние хляб трябва да ядем

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Абе приятелю,нямам в предвид търговия с бурканчета!Тези твои три пъти повече хора,имат да продават 10г на улицата докато само един от моите произвежда и продава над 10 тона всяка година.Както и да е!?Вътрешния пазар е твой

Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    Каква цена на меда искате????Не може хората да взимат заплати по 250, 300 лева а мед да струва 12 лв примерно.Не ни сравнявайте цените с другите държави, има държави дето мед се продава за 12 евро килограма, ама стандарта на живот им е друг.Тук хората се самоубиват че няма с какво да си купят хляб на децата, а ние ревем за цени.Няма как да стане, в тази държава всичко ни е оправено и ни е наред, та само меда остана не оправен и до него опряхме.Като няма пари и далавера в пчеларството, защо все още продължаваме да се занимаваме с пчели, и гоним всяка година все по голям добив?Махайте пчелите, и се преориентирайте към други отрасли от селското стопанство.Пак казвам, сравнение с заплатите дето взимаме, цената на меда е сравнително добра, ако искайте се засягайте и обиждайте ако искате ме оплюйте.Това отдавна не е държава, това е кинеф.
    Много добре казано,наистина на фона на стандарта ни на живот,не можем да очакваме чудеса.Тука разни хора се изказват,а и не само тука и в други форуми,цената трябвало да е 7-8лв.на едро.Абе как да стане бе колеги,като заплатите 300лв.Я да вземаме по 50 паунда на ден минимална заплата като в Англия,не за 8 ами и за 16лв.няма да им го дам на едро.Ама като сме гладни,ще ни мачкат...
    Абе чак не ми се пише.

Пламене нямам нищо против теб,но гледам,че все си опозиция,пък до някъде може и да си прав в случая,ама щом е така изнасяй бе човек,изнасяй,стани прекупвач.Ама май за тая работа си има вече хора и те са на някого хора и вече толкова години в тая държава не можем да направим прехода от мутренско управление.Свикнал си е българина и безнина да му вдигнат и тока и с труда му да се подиграят,нали старите "мъдри" хора са казали още по турско-"покорна главица,сабя не я сече"
    Че и ние така като седнем на маса или тука по форумите много сме силни,ма не ни стиска като в други държави,да се вдигнем всички дружно и да постигнем нещо.Я по-добре да прецакам аз съседа,като му подбия цената с 10-20стотинки да ми е кеф на душата,пък нищо,че и на мен няма да ми е много добре.

Напълно възможно е да има пазар на 7-8 лева на дребно.Лично за мен съм намерил пазар, за по 8 лв на буркан.Тази година не съм падал под тази цена, но аз го давам на две закусвални, в София където работи един мой роднина.Та именно той ми помогна като казал на шефа си за мен.Гледам да съм коректен към човека, а и той засега е коректен към мен.Така че човек търси ли, намира и тук своята ниша.А колегата Ганов да ме извинява но, дали ще го продаваш на улицата, или на фондовата борса, важно е да получиш добра цена за труда си.Още повече че цената се определя и от качеството.Кел файда че съм произвел 10 тона, и се бъзикат и будалкат с труда ми, като ми дават 3,60-4 в най добрия случай за килограм.По добре да произведа 1 тон, и да го дам на 6 лева, а още по добре 600 - 700 килограма за 7,8 лева.Хем разходите ще са ми по малки, хем печалбата ще е по добра изразена в проценти.Няма как да получите тук цена от 6 лева нагоре на едро, при положение че знаете каква е минималната работна заплата.При тази логика, както казваш 10 тона по 6 лева на едро, колко ще вземеш???/Оставям да го сметнеш ти, след това го раздели на 6 месеца,защото реално зимата нямаме работа по пчелите, и какво се получава.....Най добрата заплата в България ще е на пчеларя, няма полицай, няма министри и президент.Еххххх много мечтаем за такава заплата на месец.Пък съседа около теб, ще крета с 250 лева, и мед няма и да види какво е, освен ако си не вземе 2,3 кошера за собствена консумация.Не мислите реално, не забравяйте къде живеете, кой ни е и ни управлява държавата, колко ни струва хляба без който не можем да сядаме на масата, мед отдавна е лукс тук, както лукс ще стане и бензина до края на годината.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз имам любима сентенция : ТОВА , КОЕТО ЩЕ ИЗТЪРПИМ – ТЕ НЕМОГАТ ГО ИЗМИСЛИ ! :D Инече меда на 3,90 на едро се чува , но ще почакаме , ще видим !
    Невсичко с две бузи е лице !

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    [quote="М.Петров"]Пламене нямам нищо против теб,но гледам,че все си опозиция,пък до някъде може и да си прав в случая,ама щом е така изнасяй бе човек,изнасяй,стани прекупвач.

М.Петров,аз също нямам нищо против теб!Обоснови се за опозицията???Дай примери и ми обори тезите!Всичко останало е дрън-дрън!Гледам пчелите заради свободата която ми дават.Когато сутрин вляза в банята,поглеждам огледалото и казвам- Добро утро шефе
    Дори и да мога да бъда прекупвач,не бих си развалил спокойствието cool;
    Българина си е неудачник откъдето и да го погледнеш!1300г съществуване- 800робство.В българия трябва или много да крадеш или да се блъскаш като магаре за да си осигуриш добър жизнен стандарт.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колеги,
    Извинявам се, че се намесвам в спора Ви, но искам да изкажа лично мнение без да взимам страна защото според мен и двамата сте прави. От една страна цената на едро е ниска защото (според мен) на народното събрание има надпис, че СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА и тъй наречените прекупвачи отдавна са го разбрали и са се обединили (иначе казано картел), а колко от Вас се обединихте при продажбите ??? За да не бъда разбран погрешно има и друго цената на дребно в момента в магазинната мрежа е около 10-12 лв. (справка големите вериги МЕТРО, Кауфланд, Лидъл и т.н.) дотолкова доколкото това което се продава може да се нарече мед. Следователно това оборва тезата на колегите като Владо-Gillan, че никой не купува на тази цена, защото продуктът наречен там МЕД не стои за украшение (имам познати които си купуват от там независимо, че аз произвеждам мед, защото те имат следната теза откъде накъде аз ще ти купувам меда за да може ти да забогатяваш повече от мен). От друга страна прекупвачите също имат разходи транспорт, склад, заплати и осигуровки за работниците, печалба (никой не работи за този който клати гората) и т.н. които не са малко, но понеже се занимавам доста с икономика и външна търговия на други стоки знам, че една стока (хранителна или по точно бързо оборотна) произведена на в ЕС за 2 евро (лева) при печалба около 30 % за собственика цената и в България трябва да е 4 евро (лева) като това включва абсолютно всички разходи или иначе казано при цена от 12 лева в магазина е напълно нормално да Ви се плаща 6 лева изкупна цена. Иначе всичко останало е увеличение на печалбата на прекупвача, но по принцип не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Естествено, че ако може и по малко ще Ви дават за да остане повече за тях и всички приказки за Китайски, Аржентински и т.н. медове са прах в очите на хората (търговски трикове). Аз не продавам на едро не съм голям производител (пчеларството ми е по скоро хоби произвеждам около 1 тон на година), но държа цена като в големите търговски вериги който ми каже ама еди къде си го продават по евтино аз му казвам ми купи си го от там не те карам да купуваш моят мед. Не може да искаш да караш Мерцедес на цената на Москвич ако искаш да ядеш черен хайвер си плащаш цената му ако не можеш да си го позволиш ядеш тарама (хубав мед или някъкъв странен продукт сбор от мед, глюкоза и не знам още какво наречен МЕЛ, МЕДУН и т.н.). Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Нещо се отклонихте от темата, не само в големите вериги цента е 12-14, тук в манастира се продава (Манастирски пчелен мед) цената му е 12.Друг е въпроса че там ходя поне 2 пъти в седмицата, и кошери не съм виждал от 4,5 години.Та колко е манастирски смятайте вие.Защо си мислите че бай Иван примерно, който си продава буркана за 5 лева, меда му не е качествен, и не е мед?Това е реалността тук, да взема някакви стотинки, пък от там нататък квото ще да става.Аз съм преценил, след като съм теглил чертата че моята цена е 8, в нея влизат, труд, разходи, време и прочее.И за мен лично 8 е добра цена, за някой 6 е добра цена, за други 10 и тт.н. и т.н.Какъв процент могат да си позволят цената от 12 лева, а процента за черния хайвер няма да го и коментирам, 97 процента от населението ни не знае какво е хайвер, камо ли черен, още повече да си го купуват.Знаете ли че баба ми и дядо ми като вземат пенсии, и платят сметките, лекарства оставят само за хляба и парите свършват.Ако не са баща ми и чичо ми да им помагат, те са обречени.Така са всички пенсионери, изключвам малкото реститутки дето могат да си позволят качествен живот.Та то не им остават стотинки за един кренвирш, а вие искате цена за мед от 12, това е смешно.Един килограм пържоли се намира за 6 лева.Няма как 1 буркан мед, да струва колкото 2 килограма пържоли.Вие какво бихте предпочели, да ядете всеки ден ако имахте възможност, пържоли или мед?Всеки човек трябва да претегля възможностите си, според чергата на която се намира.Който има брада, има и гребен да я реши, и обратното.

Страница 19 от 496 ПърваПърва ... 917181920212969119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •