Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 496 ПърваПърва ... 816171819202868118 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    аз, за изкупната цена си в грешка. И хората от бизнеса не работят с информация от форумите. Верно че има момчета от някои структури дето гледат тук-там, ама не го мисли толкоз.

Бай Иване, значи ние с тебе сме показател за уникалността на природата и условията в България. И аз съм на 30 км от Свищов и на 40-50 от тебе, в Българене, Плевенско. Село с много кошери, имам наблюдение върху няколко колеги, да речем с моите - стотина, добиви за таз година - 45-50-55 кила, бе две тенекии. За смъртността съм писал когато му беше времето, който иска да търси и да чете. За мен смъртност над 10%, айде да са 20% - вината е на стопанина ! И ако имам власт - пчелар с 5 год стаж и 50 % - незабавна конфискация на сандъците в полза на местното дружество и забрана за 5 год да доближава пчелно семейство на два метра ! Март месец Бонев като питаше по форумите, колко колеги се обадиха ? Що мълчахте бе ? Ти, Бай Иване, на 17.01 като казваш че всичко е наред и после като си видял че има смъртност, и като регистриран форумец, що не вдигна пчеларите от Ценово и с една кола, с проби, с документи, снимки, нотариални заверки и газ при Бонев, да ви води човека, а ? Ами сега след половин година вадите числа щото никой не идва за меда. И като имате 45 % колко е винтовия буркан на пазара в Бяла ? И колко буркана се продават ? Ако имаш други въпроси питай смело, ще ти отговоря.

Господа и колеги, вижте по- горе какво е писал Янев, това е истината и да продължа - в момента хората мислят за дърва и въглища, а на външния пазар сме нищожни, за жалост. Че аз на колегите на работа - мъже, жени на средна възраст, на заплата, с деца, с родители, им знам консумацията по месеци и по години - смяяях ! Бе промоции им правя, бе томболи, бе мазни приказки, смях в залата ! И не че ми е зор да им продавам ами искам да ги науча да ядат, ами като не щат ? Пък и друго има - който яде по една тенекия/год. в един момент си взема два-три кошера и рано или късно от купувач става продавач. Примери и у форума - бол. Това е положението.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Господа и колеги, вижте по- горе какво е писал Янев, това е истината и да продължа - в момента хората мислят за дърва и въглища, а на външния пазар сме нищожни, за жалост. Че аз на колегите на работа - мъже, жени на средна възраст, на заплата, с деца, с родители, им знам консумацията по месеци и по години - смяяях ! Бе промоции им правя, бе томболи, бе мазни приказки, смях в залата ! И не че ми е зор да им продавам ами искам да ги науча да ядат, ами като не щат ? Пък и друго има - който яде по една тенекия/год. в един момент си взема два-три кошера и рано или късно от купувач става продавач. Примери и у форума - бол. Това е положението.[/quote]

Изобщо не е това истината колега!Ако се надяваш някога българите да консумират мед като германците,има да чакаш!Проблема не е колко бурканчета си продал и за колко стотинки?Проблема е с цените на едро!Умиешлено ги държат ниски. borislav aleksandrov на предишната страница публикува цени на едро в някои държави.Разгледай ги и пак коментирай!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Ганев
    Умиешлено ги държат ниски
    В България само цената на труда е ниска. Сигурно е умишлено това. Така се съсипва инициативата, унижават се и се обезсиляват хората.
    Това изглежда е държавна политика.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Държавната политика се определя от ЕС и НАТО. И ако не ти харесва значи си терорист и чакай гости с качулки.
    Хипербола?!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница
    Държавната политика се определя от ЕС и НАТО.
    За съжаление има и други фактори, които изпускаш.
    Ако беше само това, нещата може би щяха да са по-прозрачни и не така отчайващи.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Не изпускам, по-скоро провокирам размисъл.Приказката ни е за друг раздел, че цените са малка част от цялото.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Пламен Ганев, не се съмнявай че отлично знам каква е цената на изкупуване в нашия регион и по магазините в Европа. Без да имам търговски интерес, просто за обща култура. И че мога да ти направя две-три страници обобщен коментар на външно търговските отношения на България за последните 10 години. Но няма смисъл, в предишния си коментар съм го написал - на външния пазар сме нищожни ! Мога да ти направя и краткосрочна и средносрочна прогноза какво ще яде българина през следващите години, но също няма смисъл, пък и въобще не е за форума, съжалявам.

Цитат Първоначално публикувано от Пламен Ганев
    Изобщо не е това истината колега!Ако се надяваш някога българите да консумират мед като германците,има да чакаш!Проблема не е колко бурканчета си продал и за колко стотинки?Проблема е с цените на едро!Умиешлено ги държат ниски. borislav aleksandrov на предишната страница публикува цени на едро в някои държави.Разгледай ги и пак коментирай!
    Колега Пламен Ганев именно че българина не консумира мед за това те работят с цената. Всеки прекупвач го знае и щем не щем като дойде новата реколта трябва да е складираш някъде а ти седи старата и клякаш на цена която ти кажат. Йорданов правилно го казва нисък стандарт, слаба държава и липса на дори минимална средна класа. Има баби 7-8 лева за буркан им са много с 7-8 лева кара половината седмица (взимат по 200 лева пенсия). Хората мислят за най наложителните си разходи и меда в списъка им с покупки е на последно място. Средно да сметнем ако едно семейство си позволи да си купи по 2-3 буркана на година каква част от произведеното ще се пласира на вътрешния пазар? Тогава дали ще те работят с по 3,80 или 4 лв. Мисля че НЕ. Знаеш ли колко съседи имам като ме видят и вика еее навремето дядо ми какъв мед вадеше и много ядяхме и аз като им каза ми аз продавам колко според теб си купуват 10 % от тях ама като им нарязах една рамка доло пред хода си близаха пръстите доволни така че теории много ......
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Каква цена на меда искате????Не може хората да взимат заплати по 250, 300 лева а мед да струва 12 лв примерно.Не ни сравнявайте цените с другите държави, има държави дето мед се продава за 12 евро килограма, ама стандарта на живот им е друг.Тук хората се самоубиват че няма с какво да си купят хляб на децата, а ние ревем за цени.Няма как да стане, в тази държава всичко ни е оправено и ни е наред, та само меда остана не оправен и до него опряхме.Като няма пари и далавера в пчеларството, защо все още продължаваме да се занимаваме с пчели, и гоним всяка година все по голям добив?Махайте пчелите, и се преориентирайте към други отрасли от селското стопанство.Пак казвам, сравнение с заплатите дето взимаме, цената на меда е сравнително добра, ако искайте се засягайте и обиждайте ако искате ме оплюйте.Това отдавна не е държава, това е кинеф.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Пламен Ганев, не се съмнявай че отлично знам каква е цената на изкупуване в нашия регион и по магазините в Европа. Без да имам търговски интерес, просто за обща култура. И че мога да ти направя две-три страници обобщен коментар на външно търговските отношения на България за последните 10 години. Но няма смисъл, в предишния си коментар съм го написал - на външния пазар сме нищожни ! Мога да ти направя и краткосрочна и средносрочна прогноза какво ще яде българина през следващите години, но също няма смисъл, пък и въобще не е за форума, съжалявам.
    Нямам нужда от обща култура колега!Изобщо не сме нищожни на външния пазар!Може думите ти да са верни,но в количествен аспект.Меда който се вади на бълканите е уникален и не напразно германците го искат.Защо не си купят от великаните Китай и Аржентина?Защото са тъпи според теб,така ли?Ние българите не си уважаваме нито меда,нито киселото мляко,които са уникални продукти.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Страница 18 от 496 ПърваПърва ... 816171819202868118 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •