Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Щом го докарваш до рима,значи има още оптимизъм!
    Не мисля, че е оптимизъм. Има една мисъл, забравих личността, която я е "произвел" - "Оптимизъм!? По-скоро липса на информация". В момента всички пчелари сме в стойка партер и чакаме да ни оцне някой. През годините до сега винаги е имало някаква светлинка, но сега е пълен мрак.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не мисля, че е оптимизъм. Има една мисъл, забравих личността, която я е "произвел" - "Оптимизъм!? По-скоро липса на информация". В момента всички пчелари сме в стойка партер и чакаме да ни оцне някой. През годините до сега винаги е имало някаква светлинка, но сега е пълен мрак.
    Тъмничко е ама още не е истински мрак. Ако природата ни побутне и годината тръгне ще понаперим перушината. Лошото е ако реши да ни провери дали може да попием още един шамар.
    Днес сложих втори път питки, че предните са ги изяли. Добавих и още няколко кошера към патронажа ама така или иначе съм се подготвил да помагам и няма какво да го мисля.
    Обиколих и от другия край на селото да видя тръгва ли нещо, на къде е с главЪтъ тая природа ама всичко се е свило и явно чака по-добри дни. Неприятно ме изненада, че дренове и лешници, които са на по-стръмнички склонове са изсъхнали.
    Тактиката за тази година ще е изчакване и никакво бързане.
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Снимката е от днес.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20200130_084702.jpg‎  
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Погледнах един кошер вчера, за 15 дена около 2.5кг. питка я няма. Работите не са добре, кошерите са прекалено силни а няма да има паша скоро време. Прашеца е в изобилие последните дни, такова работно настроение има, че ти радва окото, но да е края на март не края на януари. Ще видим какво ще стане, но много добре, не е на добре.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Това си е голямо количество изядена храна, явно заради топлото време и отглеждането на пило.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Това си е голямо количество изядена храна, явно заради топлото време и отглеждането на пило.
    Е, па кой ви каза, че са я изяли.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Няма как да е изядена за толкова кратко време, по скоро пренесена заради топлото време, пчелите са много подвижни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Вчера отидох на пчелина. Отворих кошерите. Пчелите бяха спокойни. Разказах им по един виц. Те весело зажужаха и с радост приеха найлоновото пликче с новата питка. По пътя за в къщи се усетих, че съм забравил да разпечатя храната. Обърнах колата и отидох пак на пчелина. Отворих първия кошер и ахнах! Пчелите прибираха последните трохички от питката. После надлежно сгънаха найлончето и го понесоха към контейнера за пластмасови отпадъци...
    А сега сериозно! Питките, по около 500 гр., приготвени по рецептата на колегата Желев, които бях им дал за Коледа, бяха преполовени. Махнах старите и сложих нови пак по около 500 гр. (да си оправдая пътуването и за мое спокойствие ) Термометъра на пчелина показваше 16 С, облачно, лек ветрец! Не съм гледал за пило, носеха по малко прашец. Следващо посещение - началото на март, в зависимост от климатичните условия на района.
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •