Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 80

Тема: Тръвна

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Става за много неща,стига да знаеш какво искаш да правиш с нея.Може да я ползваш за почти всичко,помощно семейство,резервна майка,генератор на маточници,генератор за отводки,генератор на пчели.Дурако устойчива,отстрана на пчеларски грешки,леса за работа ( тя не изска някакви специални грижи,пчелите се грижат за своя дом и прехрана). Бутиков мед в пита можеш да извадиш от крайните пити,а ако искаш и всичките можеш да вземеш,стръскваш я някъде и да се оправя сама ( пък може и да си я храниш). Ако си културен и на горни летви с 2 см лента основи да я сложиш пак ще ти направи восък/пед/пило наравно със най силните.
    За кое е неудобна,аз си мисля че даже и е много удобна
    Става, както и с всеки един кошер или отводка става, само че за да го получиш това всичко ще хвърлиш много повече работа отколкото да отвориш един капак и си вътре. Един пример. Трябва ми резервна майка, отварям една отводка и на 3-5 мин. майката е вече поставена в другия, а за да извадиш от тръвната майката си помисли какво трябва да сториш докато я извадиш. За другите неща е почти аналогично. Иначе, ако искаш да си играеш поради това, че имаш бол време - става.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Става, както и с всеки един кошер или отводка става, само че за да го получиш това всичко ще хвърлиш много повече работа отколкото да отвориш един капак и си вътре. Един пример. Трябва ми резервна майка, отварям една отводка и на 3-5 мин. майката е вече поставена в другия, а за да извадиш от тръвната майката си помисли какво трябва да сториш докато я извадиш. За другите неща е почти аналогично. Иначе, ако искаш да си играеш поради това, че имаш бол време - става.
    Погрешно разсъждаваш (като при работа със разборен кошер). То затова му викат прост кошер,просто се работи. То няма и какво да работи пчеларя,пчелите си правят всичко,пчеларя какво време губи ?. Ако има храна градят/събират храна/правят пчели,ако няма,не правят.
    В примера който даваш за употртеба, местиш тръвната ( която ползваш в случая за резервно семейство) и го налагаш отгоре/обединяваш.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Погрешно разсъждаваш (като при работа със разборен кошер). То затова му викат прост кошер,просто се работи. То няма и какво да работи пчеларя,пчелите си правят всичко,пчеларя какво време губи ?. Ако има храна градят/събират храна/правят пчели,ако няма,не правят.
    В примера който даваш за употртеба, местиш тръвната ( която ползваш в случая за резервно семейство) и го налагаш отгоре/обединяваш.
    Ами за да не спорим се съгласявам. Аз, какво разбирам от пчели, а за разсъждения пък хич да не говорим.
    Може ли един въпрос? Колко тръвни имаш? Благодаря предварително.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Погледни на тръвната като осмица ДБ с неподвижен капак и без дъно и развиване на семейството надолу и помисли.
    24-25 живи към момента мисля,държа ги на групи по крайщата на местата ми.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •