Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 554

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    То ясно, цените падат и на мен не ми е нужно да си правя сверка с Апито, тъй като поддържам контакти с няколко други контрагенти. Тук по-скоро ме интересува да си изразят мнението за това, какво може да се направи, тъй че да се повиши цената на меда, респективно нашата продукция, така че и те да спечелят повече, тъй като тяхната печалба е процент от цената, демек по-висока цена на меда, по-висока печалба на търговеца.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    То ясно, цените падат и на мен не ми е нужно да си правя сверка с Апито, тъй като поддържам контакти с няколко други контрагенти. Тук по-скоро ме интересува да си изразят мнението за това, какво може да се направи, тъй че да се повиши цената на меда, респективно нашата продукция, така че и те да спечелят повече, тъй като тяхната печалба е процент от цената, демек по-висока цена на меда, по-висока печалба на търговеца.
    А дали за тях печалбата не си е пак висока, а само за нас цените да са ниски? Тези цени по българските вериги само да са прах в очите и за още по - голямо снижаване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    А дали в посочената търговска верига врътката/интервенцията на пет цяло и две би могла да се осъществи и през 2017г……?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Разликата между търговец и производител! Ние произвеждаме без да знаем каква ще бъде цената на нашия продукт, докато търговеца първо сключва договор и след това ни спуска кавито си цени иска. Естествено не може да работи на загуба. А ние ще пускаме като брашнян чувал. Хем поемаме целия риск от дългия процес на производство хем не знаем какво ще получим накрая за труда си. Наистина сме сбъркани щом продължаваме да се занимаваме с това. Слагат ни го както си искат обаче на следващата година пак се дупим. Без майтап явно ни харесва!

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Именно, дайте да водим разговор в тази посока, вместо да търсите под вола теле и непрестанно да се конфронтирате с нас като фирма. В момента кой друг купува мед освен Апитрейд и на какви цени? Кажете като производители как виждате нещата и какво според вас трябва да се предприеме, отворени сме да коментираме.

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Именно, дайте да водим разговор в тази посока, вместо да търсите под вола теле и непрестанно да се конфронтирате с нас като фирма. В момента кой друг купува мед освен Апитрейд и на какви цени? Кажете като производители как виждате нещата и какво според вас трябва да се предприеме, отворени сме да коментираме.

Поздрави
    В момента като производители не виждаме никакъв смисъл да произвеждаме. Тенденцията в цените ни обезсърчава!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016

Поздрави
    Ако ще говорим в това отношение, кога ще разкриете ваше поделение в североизточна България? Предполагам знаете колко пчелари има при нас и колко мед се произвежда? И ние искаме да ви продаваме, ама като кажат вашите представители, "ох... не знаем кога ще дойдем във вашия район", или пък "съберете се двама трима производителя с по-голямо количество и ще дойдем", и направо обират точките. Пределно ви е ясно, че ако имате представителство и склад в североизточна България, цените ще хвръкнат нагоре, защото ще бъдете реална конкуренция на останалите фирми.

И беше едно време, когато пчеларите бяха стимулирани със безвъзмездно даване на захар за подхранване на килограм изкупен мед. Нещо да кажете по този въпрос? Разберете, държавата никак не ни стимулира, само иска данъци, сега работим за жълти стотинки най-вече от любов към пчелите, а едно време данъци даже не внасяхме и отгоре на това ни даваха захар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    В момента кой друг купува мед освен Апитрейд и на какви цени?
    Комшията, непрекъснато следи обявите от темата и на место идва с точни стотинки. За сега пробите от анализа са в границите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010

Поздрави
    Не искам да цитирам кой, но днес "изчистих" склада си от последния тон, който беше ми останал - цена 3,30 лв. без договор. Сега някои колеги ще ме анатемосат, но всеки си прави сметката. Назад във времето съм задържал всичкия си мед от порядака на няколко тона, уж за да съм апетитен за купувачите, но се оказва че съм "вътре". За това извадя ли - реализирам. Продажбата на последния мед доста се проточи, но вече не го мисля, защото както се очертава тенденция към спад в цената хич не ми се мисли.
    Та относно градивните предложения - би ли било възможно да се договаря на "зелено" цена и при какви условия. Както сподели вчера един колега в предишен пост, добре би било производителя да знае на какво може да разчита. Да, знам и преди е воден тук разговор в това отношение, но все пак....
    Предложението на smsi-h, относно "изнесен" склад, също е добро.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Апитрейд,

Все още чакам отговор на поста ми от предната страница!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •