Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Мнения
    226
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    ...

    Не е това. За съжаление не си спомням коя беше телевизията , за да потърся предаването на сайта им. Но меда е мед, както казах от района на Габрово. Допълнително се обработва, за да се получи вкус и аромат на роза дамасцена. Как точно - търговска тайна, но по думите на девойките за процеса са нужни 2 седмици.

    При положение, че нито познавам момичетата, нито съм опитвала меда и не съм виждала лабораторен анализ не мога да кажа "Ууу, мошеници". Вие очевидно, като по-дългогодишни пчелари, можете. Еми... добре.
    Но смятам, че правите заключения имайки много малко факти и достоверна информация. Някой гледал ли е предаването?

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Не е това. ... Допълнително се обработва, за да се получи вкус и аромат на роза дамасцена. Как точно - търговска тайна, но по думите на девойките за процеса са нужни 2 седмици. ...
    Въпроса колкото и да изглежда странно е принципен.Ако някой използва чист мед като суровина за някакъв нов продукт е най-малкото некоректно да нарича новия продукт с името на суровината.Доколкото разбирам в случая става дума за такова нещо.Ако приемем логиката всичко съдържащо мед да се нарича мед , то ще има мед от орехи, мед от стафиди, мед от лимон и т.н. и т.н.Просто названието на търговския продукт е некоректно и за това предизвиква негативна реакция у познавачите.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  3. #3
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Въпроса колкото и да изглежда странно е принципен.Ако някой използва чист мед като суровина за някакъв нов продукт е най-малкото некоректно да нарича новия продукт с името на суровината.Доколкото разбирам в случая става дума за такова нещо.Ако приемем логиката всичко съдържащо мед да се нарича мед , то ще има мед от орехи, мед от стафиди, мед от лимон и т.н. и т.н.Просто названието на търговския продукт е некоректно и за това предизвиква негативна реакция у познавачите.
    Виждайки изкупната цена на фирмата от другата тема е логично да видиш логика и в производството на мед от орехи, мед от стафиди, мед от лимон и т.н. и т.н....мед от какви ли не л..на. Така ще е когато цената на истинския мед пада, няма кой да се наема да мачка трънаците целогодишно, колкото и да обича пчелите, да си зареже семейството от присъствието си и да харчи пари за пчелина от заплатата си на друго място, а да подарява меда за мизерни стотинки на изкупвачи. А в същото време да будалкаме хората с някакви си отвари на баснословни цени. Да, но това се търси ще е отговора. Да, но ти така му поставяш въпроса - като го лъжеш. Колко тонове черен хайвер са изяли богаташите мислейки си, че е от есетри хващани в какви ли не морета, а всъщност гледани в някой гьол в задния двор на някой тарикат? Да не говорим за изкуствените зрънца от типа на рибеното масло. За боите които се вкарват в хайвера и филетата няма да говоря. Та истинския мед се отдаличава все повече от пазара, а навлизат какви ли не сиропи с какви ли не аромати и бои, приготвяни в бани и кенефи от разни даровити и бездарни алхимици.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •