Дано не го приемете като спам, но се сетих за онзи виц за НАСА, която разработила химикалка за 30 милиона долара, с която американските астронавти можели да пишат в безтегловност в Космоса..........а съвеЦките космонавти пишели с молив.
Дано не го приемете като спам, но се сетих за онзи виц за НАСА, която разработила химикалка за 30 милиона долара, с която американските астронавти можели да пишат в безтегловност в Космоса..........а съвеЦките космонавти пишели с молив.
Привет и от мен, рових се из форума и се чудя при тези високи температури, дали няма да изконсумират меда в кошерите и да загинат от глад зимата, зазимих ги на 7-8 рамки с по 12-15 кг. мед, та се чудя дали сега докато е топло до средата на ноември да ги отварям и да им слагам по-една питка, или през февруари да дебна времето за слагане на питки, все пак ме е страх да не останат гладни.
Ще кажа аз какво мисля, а пък ти си прецени. Други също ще се включат. Времето е топло и пчелите все още излизат и намират по нещо, което задоволява дневните им потребности, а може и дори да остава и резерв. 10- 12 кг. си е доста храна за някои райони и като се има предвид, че зимата не консумират кой знае какви количества, би било вероятно да не закъсат. Все пак докато дойде време за питки ще им стигне, а оттам нататък слагаш по една шапка отгоре и пиеш вино.![]()
Аз хич не им се чудя. Моите ядат трета питка.Меда да си го пазят за снега.![]()
Този пост е редактиран от зуница; 30.10.2019 в 20:53.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Питката би била за твое спокойствие, при така описаната ситуация е малко вероятно да останат гладни. Както каза Дончев и по лични наблюдения тези които са приключили по рано о с пилото са се дозапасили. Най добре е да хвърлиш по един поглед, ако имаш съмнения за някои отглеждали до по късно сериозно количество пило.
Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух
"Проектът представлява автоматизирани кошери, свързани с изкуствен интелект." - както стана с фермите за грутящ, кудкудякащ и рогат добитък. Смятам, че няма да ни се размине същото и при пчелите, колкото и да не ни се иска. По-добре да сме подготвени.
Аз например, такива съмнения няма откъде да имам - вероятно трябва да стоя често на пчелина и евентуално да си записвам подозрителни външни признаци. Да, ама нямам време за това, както и за излишно отваряне.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух
Като при всичко "едро"! После свинското , пилешкото, говеждото и т.н. бъкани с антибиотици и хормони.Те пък проклетиите се загнездват у хората.Та гледаш после "красиви стройни американки" от по 100+ кг. Огромни мускулести канари дето едва себе си носят. Е, ако това чака и пчеларството?! Халал да са им и печалбите и добивите.
Ама тия с паричките май ще идат при "хобитите" истински мед да си купят.Като знаят как го добиват техния!![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))