Още едно такова:http://news.bnt.bg/bg/a/zelena-svetl...spasi-pchelite
Още едно такова:http://news.bnt.bg/bg/a/zelena-svetl...spasi-pchelite
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Чета, чета и докато чета ей така си
главата. Как до сега не съм разбрал кога им е влажно на пчелите и кога не? Всеки пчелар разбиращ малко от живота на пчелите ще знае в кой момент може да се е овлажнило гнездото и кои са евентуално причините. Ще им хваща звука от краката? Искам не звука от краката да им хваща, а кога са натровени и кой ми ги е натровил, че да набия малко електроника на тоз в главата с лопатата. Да ми казва тази модернизация от каква болест са болни, нозема ли, гнилец ли, аскосфероза ли?......Та така, повече няма да коментирам този въпрос. Всички тези сензори които ще се поставят в един кошер, да не кажа 5-10-20-100-200....аз и преди го казах, централата ще е като дискотека от звуци, алармиращи за нещо. Това явно ще води до тичане до пчелина и преглеждане на кошера. Трябва някак си да се отреагира на сигналите или в противен случай за какво ни е това оборудване?
Идеята аз я разбирам така: интелигентен софтуер установява комбинация от параметри, за които, на базата на направените дотогава изследвания, знае конкретно какво указват. Ако е неотложно - сигнализира на пчеларя кога и къде да се намеси и дава приблизителна прогноза. През останалото време дава диаграма за текущо състояние на всяко семейство, развитието му до момента и прогноза занапред. Един вид - по всяко време разполагаме с данни за кошерите, все едно току-що сме ги прегледали основно. При подходяща визуализация /графика, картинка/ на екрана ние решаваме нужно ли е и доколко намеса на пчеларя. По този начин в момента организират денонощно наблюдение на здравословното състояние на пациентите си разни напредничави доктори.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))