Ами... така се получи, както обикновено става, някой напише нещо странично, друг попита по този въпрос, останалите се включват и те .... и те така. зуница беше написал нещо по отношение на третирането, на мен ми стана интересно и го попитах, останалите явно също имаха какво да кажат по въпроса и ... снежна топка
Сега за подхранването. С какво подхранвате и защо? Ако е за пило, инвертирания сироп не върши работа, а за захарен е много късно. За питки е още рано.
Аз не подхранвам. В септември 3 пъти през 10 дни им давах сироп мед/захар/вода ( 1/1/2 ) с Нозевит +. 2 седмици им давах инвертиран сироп на BKV Group ( 3 пъти в седмицата по 300-400 мл). И приключих с подхранването. Имат си мед, носят си прашец ( лофанта много помага, все още цъфти доста ).
Тази година промених тактиката. Основен преглед - 2 пъти в годината, пролет и есен. 2 отваряния, колкото да извадя СР. И това си беше. Никакво търсене на майки, никакви други бърникания в кошерите. 1 третиране с Апи Лайф Вар и това е. По-късно може и с Варомед да ги напръскам.