Минах кошерите за последно и в магазините имаше по някоя питка с медец. Повечето беше кристализирал и така си остана в питите ама капна и в няколко кофи. Кошерите, които стесних на 9 пити, отчетливо имаха повече мед в магазините, говорим за повече от пълна плодникова пита. Като имаше единични бройки с доста мед и ми се ще, че или са някакви шампиони, или са крадци. Тези стесните съм ги записал към "Патронажа" и няма да гладуват.
Сложих хербастрипа на всички кошери и на тези с мрежестите дъна видях паднали единични акарчета. Говоря за преглед на следващият ден. Миналата година при преглед на другия ден на табличката бяха като песък То си каже напролет.
Да се изкажа и аз по темата с пчелоядите. Верно има някакво затихване на пчелите като летят тея прингорци + от баща ми знам, че преди години е убил едно и го вързал на пчелина, а пчелите веднага го нападнали, та явно се познават. Последните 2 дни намаляха писъците и просто се вижда, че пчелите се активизират, даже на летеж ми прилича. Пообиколих да видя какво пък толкова може да цъфти като всичко е на пепел от 20 дена и по поляните я има, я няма по 1-2 бодилчета на дка, само около едни лозя някоя туфа с годжи бери ги лъже.
За догодина стана ясно, че ще имам рапица та сега на дневен ред е да намеря липови магазинни рамки.