Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Етиология е наука за поведението на животните.Там е даден пример за вроден безусловен рефлекс, квачката подава сигнал и новородените пиленца застават неподвижно няма значение дали са измътени или от инкубатор.При пчелите е ясно, че не е безусловен рефлекс то тогава остава да е придобит рефлекс или пчелите да са по умни от колкото си мислим но еволюция за година две не става.
    Но може причината за полетна неактивност на семейства да е и друга все пак при пчелите всичко е сбор от фактори.

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2016
    Пчеларски район
    Община Аксаково
    При мен 11 се отказаха от пътуването до Африка.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Етиология е наука за поведението на животните.Там е даден пример за вроден безусловен рефлекс, квачката подава сигнал и новородените пиленца застават неподвижно няма значение дали са измътени или от инкубатор.При пчелите е ясно, че не е безусловен рефлекс то тогава остава да е придобит рефлекс или пчелите да са по умни от колкото си мислим но еволюция за година две не става.
    Но може причината за полетна неактивност на семейства да е и друга все пак при пчелите всичко е сбор от фактори.
    Днес бях на пчелина от 12:00 до 16:30 ч.. Летежа си беше нормален. Нямаше лястовици и пчелояди. Обаждаха се високо в небето някои, но рядко. Сипах на някои малко сироп, което доведе до малко раздвижване за 10-тина минути и всичко пак затихна до работно положение. Налитат на брашляна и на падналите круши.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Днес бях на пчелина от 12:00 до 16:30 ч.. Летежа си беше нормален. Нямаше лястовици и пчелояди. Обаждаха се високо в небето някои, но рядко. Сипах на някои малко сироп, което доведе до малко раздвижване за 10-тина минути и всичко пак затихна до работно положение. Налитат на брашляна и на падналите круши.
    При мен няма пчелояди или не съм виждал - рядко ходя но лятото е пълно с лястовици хвърчат и си ядът пчели на воля директно пред кошерите и около тях и хич не ги е страх от мен, не съм забелязал и пчелите да намаляват полетната активност но това при мен.
    Ясно ми е че при колегите има аномалия пчелоядова ама да не е описана никога и от никого досега си е чудна работа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    При мен няма пчелояди или не съм виждал - рядко ходя но лятото е пълно с лястовици хвърчат и си ядът пчели на воля директно пред кошерите и около тях и хич не ги е страх от мен, не съм забелязал и пчелите да намаляват полетната активност но това при мен.
    Ясно ми е че при колегите има аномалия пчелоядова ама да не е описана никога и от никого досега си е чудна работа.
    Както и друг път съм казвал, лястовиците вършат по - голяма пакост от пчелоядите. Те са постоянно на пчелина, особено след обеда при облитанията. Пчелоядите рядко досаждат и то е предимно при дъжд. Тогава слизат ниско и са на ята.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Както и друг път съм казвал, лястовиците вършат по - голяма пакост от пчелоядите. Те са постоянно на пчелина, особено след обеда при облитанията. Пчелоядите рядко досаждат и то е предимно при дъжд. Тогава слизат ниско и са на ята.
    По това време лястовиците и при мен жънат. Около мен няма деуги пчелини. Качвах се по баира и ги наблюдавах. Ако не са по жиците, всички кръжат над пчелина. Имам чувството, че са на шведска маса преди отпътуване.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Както и друг път съм казвал, лястовиците вършат по - голяма пакост от пчелоядите. Те са постоянно на пчелина,

особено след обеда при облитанията. Пчелоядите рядко досаждат и то е предимно при дъжд. Тогава слизат ниско и са на ята.
    Наистина ляствиците имат съмнително поведение, но как ви се вързва размера. Размера на клюна при двете птици. Пчелояда зависва и тогава гълта пчелата, лястовицата да не е като прахосмукачка. Лети с отворена човка и гълта.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аномалиите май свършиха. Днес малко пчелояди, високо в небето и нормален летеж на пчелите. По обед така се облитаха, сякаш не са излизали двайсет дни. Към 17.00 малко затихнаха, сякаш се ослушваха и по-късно пак бръмнаха. Ремонтирах няколко таванки и видях чудесни семейства. На две от по-гладните разпечатах по една маломедна пита зад преградната дъска, та хвърлих едно око. Имат си пило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    При мен ги няма от вчера.Сутринта вкарваха прашец до към 11 ( бели и розови/лилави топчета). През целия ден имаше летеж.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аномалиите май свършиха. Днес малко пчелояди, високо в небето и нормален летеж на пчелите. По обед така се облитаха, сякаш не са излизали двайсет дни. Към 17.00 малко затихнаха, сякаш се ослушваха и по-късно пак бръмнаха. Ремонтирах няколко таванки и видях чудесни семейства. На две от по-гладните разпечатах по една маломедна пита зад преградната дъска, та хвърлих едно око. Имат си пило.
    Няма ли опасност от кражби?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •