Чета,чета и почвам да не вярвам на очите си. Пчелите, се страхували от пчелоядите, голям майтап.
Абе ей, пчелите не са същества, които имат мисловен процес. За да се случи това, то те трябва да добият инстинкт, за което трябват много години, че да еволюират. Към момента жега, липса на паша - прашец, нектар, респективно пило, та за какво им е да гонят вятъра. Те да не са като някои хора баир будали. Ай стига сипахте глупости бре "пчелари"!
Я турете един леген със сироп пред пчелина па да видите имат ли страх пчелите от пчелоядите.
Какво ще рече нормално? Моите пчелини - два на брой, единия на открито, другия под сенчести дървета, живота на пчелите все един и същ. В понеделник вечер, около 19:30 часа, отивам на тоя под сенките и бучи все едно в паша, а те се облитат. Е, какво, Ами нека се облитат. А според теб на пчелоядите ли се дължи тая липса на пило? Оня с пластмасовите кошери разправя, че при него, по това време на годината е така. Да обаче в нашия район, това е прецедент. А сега де!
Нормално, ще рече че летят през целия ден,мъкнат прашец и мед имат събран горе.
На другите 2 който са на голо магазините са абсолютно сухи и вече ги въртя отдолу. Последните 4 години 5-10 септември въртях и хубаво даваха.
Иначе пило имат.
Тука става въпрос,че когато има ято летеж на пчели няма,даже и не бучат ,а са по 70-80 семейства.
Калински, ти си като онези, които навремето казвали : нищо по тежко от пиле, не може да лети.Преди да споделя го четох и реакцията ми беше , подобна. Аз не твърдя, че пчелите действат с разум, пиша какво се случва и търся логика.Друга година не мога да отворя кошер от 25.08 до10.10 , сега изглеждат, като празни.Бях се притеснил та отворих няколко, имат си пило, и пращят от пчели.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))