Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Докато върлува гнилеца аз успях да извадя меда. На следващият ден махнах питите на виновника и нещата започнаха да затихват. Един от по-силничките кошерите е станал търтовка и бях събрал пчелите на селото. Ситуацията беше отежнена от това, че около него има няколко кошера с леко непасващи магазини + едни от крадците бяха пък до други леко зейнали кошери и беше взривоопасно. Изводът е, че компромиси с инвентара в такива напрегнати моменти могат да се окажат скъп урок. Вчера събрахме група и ударно прибрахме питите без пчелите да се усетят. Меда не се беше захаросал както очаквах и така всичко е 6 точки.
    Притесненията ми идват от Херба стрипа. Нещо се дразнят като го слагам, а днес даже започна едно разлитане на пчелите и спрях. Следобяда ще ги проверя и евентуално довечера или утре сутрин ще ги опитам с още малко.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    .... Притесненията ми идват от Херба стрипа. Нещо се дразнят като го слагам, а днес даже започна едно разлитане на пчелите и спрях. Следобяда ще ги проверя и евентуално довечера или утре сутрин ще ги опитам с още малко.
    Съдържа тимол​. Натам се сещаш.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Останаха ми 5 майки 2017г за подмяна, но запасните майки ми останаха само на 10 рамки и се чудя дали е оправдано да обединявам 2 силни кошера или да ги оставя да зимуват пък пролетта да ги мисля.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Останаха ми 5 майки 2017г за подмяна, но запасните майки ми останаха само на 10 рамки и се чудя дали е оправдано да обединявам 2 силни кошера или да ги оставя да зимуват пък пролетта да ги мисля.
    На твое място бих ги оставил така да зимуват от 2017г майките са на две години и половина и ще избутат зимата,аз също имам кошери със майки на такава възраст

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Подхрани ги за да понаснесат и ги остави за догодина.Явно са силни и пчелите го усещат,ако не бяха щеше да видиш заложен маточник за самосмяна.

За двете майки, имам пресен случай. Млада майка тазгодишна ( на колега от форума) която упорито опитват да сменят.Предната седмица ги видях майката и нейно копие дъщерята през рамка.Майката снасяше,дъщерята спокойно си обикаляше,не пееха,пчелите не бяха в роево.За съжаление не се върна от полета,много пчелояди има в момента.Днес прехледах,пак са заложили 2 хубави маточника

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    ....Днес прехледах,пак са заложили 2 хубави маточника
    Дано се оплоди! При мен не остана нито един търтей и то още от средата на юли. Май ги разкараха още преди слънчогледа.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •