Тази година тъкмо бях хванала един рой в съседната градина и чувам започва се страшно жужене и се замрежи небето от пчели.Скачам от стълбата и търся причината за това.От един кошер тъкмо излиза рой.Имах флакон с Пророй в ръката си и започвам да пръскам във въздуха и по предната стена на кошера и по прелката.Пчелите започнаха да се завъртат около мен.Продължих да пръскам като се стремях да ги насоча към кошера.Роят се върна и започна да влиза вътре.Взех едно платно,постлах го отпред като едната му част сложих върху прелката.Отворих кошера и започнах да вадя пита по пита като стръсквах пчелите на платното.Отделих всички пити с пило ,а в кошера върнах само медовите и допълних с основи.След това изрязах всички останали маточници и рамките с пило ги сложих в отводките.Не беше втори рой,но стара майка нямаше или поне аз не я видях,но имаше поне 10 излюпени млади,неоплодени.Затворих кошера и започнах да го подхранвам.Майките ги оставих сами да се оправят,но на края резултатът беше на лице-имах изградени нови рамки и млада оплодена майка.След този случай имах още 2 подобни,но не ги гоних по въздуха,а просто ги стръсквах на платното пред кошера и ги оставях на основи.