Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Жоре, преди дестина години третирахме години на ред с всякакви ленти и боклуци. Накрая се стигна до там, че в целия пчелин имаше пълзящи, безкрили и сакати пчели. Минахме на ОК и правене на отводки само от незасегнатите семейства плюс СР. Малко хард система за 2-3 години, но ефекта беше, че сега третирам 1-2 пъти годишно с ОК и толкова. За нозема никога не сме третирали. Зимната смъртност е 1-2 кошера от 40-50. Много е готино това с прозореца, ама и хамалогията е голяма при повечко семейства.
    Щом ти върши работа всичко е добре.Имам съмнения а и съм чел тези, че от пчелин до пчелин има разлика в нивото на инвазия както и до годината.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Щом ти върши работа всичко е добре.Имам съмнения а и съм чел тези, че от пчелин до пчелин има разлика в нивото на инвазия както и до годината.
    Жоре, кошерите на комшията е на 5м от мойте кошери и ни дели една телена ограда... Дефакто сме един пчелин, само че разликата е огромна... Не се хваля, а само констатирам! Миналата година имахме голяма инвазия на акар, нещо което лично аз не бях виждъл...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Жоре, кошерите на комшията е на 5м от мойте кошери и ни дели една телена ограда... Дефакто сме един пчелин, само че разликата е огромна... Не се хваля, а само констатирам! Миналата година имахме голяма инвазия на акар, нещо което лично аз не бях виждъл...
    Вие дефакто сте един пчелин.Имах в предвид, че руски мозъци твърдят, че на някой места инвазията е по малка или по голяма по външни причини.Влага,вид прополис, огъри около теб ( като твоя случай ти си третирай ама мамута до теб ако е огър си е проблем) има сериозни изследвания по тая хипотеза.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •