Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    ... И да подчертая дебело- оксаловата киселина не вреди на пилото на моите пчели!
    Според мене проблема е в това , че О.К. не действа на акара в запечатаното пило.Това води до многократни третирания и увреждане на пчелите.От тук и препоръката да се ползва О.К. в периоди без пило и едно третиране на поколение пчели.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Според мене проблема е в това , че О.К. не действа на акара в запечатаното пило.Това води до многократни третирания и увреждане на пчелите.От тук и препоръката да се ползва О.К. в периоди без пило и едно третиране на поколение пчели.
    Точно така е! И поради наличието на акара чийто жизнен цикъл протича почти изцяло само във пчелните килийки колегите са разработили методите с удължено действие на оксаловата киселина. При въпросния метод акара продължава да пада върху контролните листи и след 30 ден!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    ... методите с удължено действие на оксаловата киселина. При въпросния метод акара продължава да пада върху контролните листи и след 30 ден!
    Става дума за "аржентинските ленти", нали? Това, което ме смущава в него е , че освен акара и пчелите са подложени на удължено въздействие с О.К. Ти наблюдавай майките. А аз ще наблюдавам отзивите ти за "аржентинския метод". На готово винаги е по-сладко.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Става дума за "аржентинските ленти", нали? Това, което ме смущава в него е , че освен акара и пчелите са подложени на удължено въздействие с О.К. Ти наблюдавай майките. А аз ще наблюдавам отзивите ти за "аржентинския метод". На готово винаги е по-сладко.
    Нямам никакъв проблем с майките за сега.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Абе чета ви, чета и си мисля, когато се разболеете и идете на доктор, пък той ви изпише рецепта с илачи, някои от които антибиотици, как процедирате. Изпълнявате ли предписанията му или минавате на алтернативно лечение. Тук става въпрос за антибиотика! Значи решил бай Европеец, че не трябва да има биотици в меда - ок, ама в същото време ги пие с шепите, когато се разболее. А де? Да го таковам в европееца. Значи за човека може, за пчелите - не. Апропо и за добитъка може. Пак: А ДЕ? Ема така е, Европата дава пари, от които определени хора се възползват пълноценно, повтарям ПЪЛНОЦЕННО! Всички останали, гоним каручката, като селските кучета.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Кайра прави проучване за унаследяването на гените за хигиенно поведение. Трява и още един сезон опити и ще направи публикация, за сега мнението и че гените се унаследяват от майката , а не от търтеите. Отговоря на много въпроси на пчелари като този, за това е дълго видеото.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Кайра прави проучване за унаследяването на гените за хигиенно поведение. Трява и още един сезон опити и ще направи публикация, за сега мнението и че гените се унаследяват от майката , а не от търтеите. Отговоря на много въпроси на пчелари като този, за това е дълго видеото.
    Занм англииски от обща култура, никога не съм учил. Разбирам какво говорят, но изпускам тънките моменти.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Занм англииски от обща култура, никога не съм учил. Разбирам какво говорят, но изпускам тънките моменти.
    Пробвай с автоматичния превод на субтитрите. Смисълът се схваща.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Знаех си аз, че Израел ще разработи метод срещу акара основаващ се на новите технологии.

New Anti-Varroa Mite Solution to Help Honey Bees - YouTube
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •